Concert Passietijd door Nijmeegs Kamerkoor Kallíope

Van onze redactie
21 februari 2024

Passietijd!
Het Nijmeegse Kamerkoor Kallíope nodigt je van harte uit om bij ons concert Passietijd te zijn. Zaterdag 2 maart, om 16.00 uur.

De passietijd, de laatste weken voor Pasen, het einde van de vastentijd. Met carnaval gaan we nog los, vanaf aswoensdag is het rustig, en met Pasen vieren we de lente en het nieuwe leven. Nou zingen wij als koor niet in die kerkelijke traditie, maar veel muziek is daar natuurlijk wél op gebaseerd. Leven, lijden, sterven en wederopstanding zijn de thema’s. In de passietijd en tijdens Pasen, en in ons programma.

Wij houden het qua sfeer iets aardser door graag mooie muziek te zingen. We starten met het slotkoor uit Bachs Johannes Passion, we eindigen met Händel. Tussendoor klinken Purcell, Rutter, Rossini, Pärt en Rachmaninov. Het koor kijkt erg uit naar zijn monumentale Concerto for Choir. "We zijn verheugd in Groesbeek te zingen en wel in de Historische Kerk. Een kerk passend bij de muziek en waar onze ‘hemelse’ klanken goed uitkomen."

Wees erbij: op zaterdag 2 maart, om 16.00 uur. Na de zaterdagse drukte en voor de zaterdagse avond een fijn moment om in een mooie akoestiek te genieten van muziek.

"We zijn ook verheugd met de begeleiding van pianist Ben van Daal, die ook solo te horen is. En we zijn blij met verhalenverteller Paul Groos. Een mooi en gevarieerd programma, om na afloop op te klinken en over na te praten.
Heel graag samen met jou! Van harte welkom!"

Kaarten à 15 euro zijn te bestellen via QR-code en website.
www.kamerkoorkalliope.nl


Dit bericht delen:

Advertenties