Onderzoek naar optimaliseren van zorg op afstand: doe mee!

Van onze redactie
20 februari 2024

Optimaliseren van zorg op afstand: word een deelnemer in het medisch wetenschappelijke onderzoek van de Radboud!

Wilt u deel uitmaken van medisch wetenschappelijk onderzoek? Het Radboudumc doet onderzoek naar het op afstand begeleiden van patiënten die zich conditioneel voorbereiden op een grote operatie. "Door patiënten op afstand te begeleiden, komen we tegemoet aan de verschillende behoeftes van patiënten en houden we de zorg in de toekomst beschikbaar en betaalbaar. Een belangrijk onderdeel van dit programma is het op afstand meten en verbeteren van de conditie van patiënten."

Wat wordt gevraagd?
"Voordat wij deze dienstverlening thuis in de praktijk kunnen brengen, willen wij eerst met vrijwilligers een aantal technische testen uitvoeren. Voor deze test willen wij testen of de conditie (VO2max als indicator hiervoor) goed gemeten kan worden met een smartwatch (Fitbit) en of de gemeten waarde op de smartwatch, overeenkomst met de waarde die we meten met een fitheidstest en vragenlijst over de conditie.

Wij zoeken hiervoor vrijwilligers vanaf 16 jaar oud, die eenmalig voor de duur van maximaal 1 uur naar het Radboudumc willen komen om een fitheidstest te doen en vervolgens gedurende 2 dagen een smartwatch willen dragen, zodat we de conditie ook op de smartwatch kunnen meten. Aan de hand van deze gemeten waarden wordt de overeenkomst tussen de verschillende conditiemetingen bepaald."

Wat levert het u op?
Tijdens deze studie draagt u gedurende 2 dagen een smartwatch, die u na deze 2 dagen weer terugstuurt. "Door deel te nemen aan dit korte onderzoek, geven wij u inzicht in uw huidige conditiestatus aan de hand van de gemeten VO2max waarden tijdens de conditiemetingen (fietstest, vragenlijst en smartwatch)."

Zou u graag meer informatie willen ontvangen over dit onderzoek? Of zou u mee willen doen aan dit korte onderzoek? Neem dan contact op om de testsessie in te plannen met:

 D. Kimpese, onderzoeksstagiaire
RadboudUMC
Afdeling Heelkunde, Huispost 618
Postbus 9101, 6500 HB Nijmegen
E-mail-adres: Destiny.kimpese@radboudumc.nl


Dit bericht delen:

Advertenties