Meters Maken: gratis toegankelijk Straattheater bij De Vasim

Van onze redactie
19 februari 2024

Meters Maken komt terug. Op zondag 17 maart tussen 13:00 - 17:30 uur in en rondom De Vasim vind je verrassende, professionele straattheater acts die nieuw werk aan het publiek presenteren: recht voor je raap, vindingrijk en altijd in interactie met het publiek.

Alles draait om: work in progress. Hou jij van avontuur en van theater, kunst en performances? Kom dan naar Meters Maken, het try-out evenement voor straattheater. Hier zie je als eerste alle acts die komend seizoen op de festivals staan. Leuk!
Het event is gratis te bezoeken voor iedereen. 

Meters Maken is het evenement waar je het onverwachte kunt verwachten. Rauw en ongepolijst. De makers verrassen je met een nieuwe act: recht voor je raap, vindingrijk en altijd in interactie met het publiek. Want het publiek is bij deze heel belangrijk en nodig om de act te fine tunen. De act is af maar nog niet helemaal ready to go. Het publiek kan op verschillende manieren feedback geven, doormiddel van een korte enquête, nagesprekken of even face-to-face met de artiest.  

Wat je dit jaar kan verwachten van Meters Maken: rondloopacts op grote hoogte, een dans met een reusachtige bamboestok, een spannende vuurshow, een hair hanging act, Boris de slak, een koorddansact, een ode aan de Hollandse wateren, comedy op stelten en Hendrik Jan de Stuntman, een oude bekende. Alles draait om: work in progress 

Meters Maken maakt zich op voor de tweede editie 
Meters Maken is een try-out event waar je als eerste alle acts ziet die komend seizoen op de festivals staan. De tweede editie vindt plaats op zondag 17 maart tussen 13:00 - 17:30 uur in en rondom De Vasim en gratis te bezoeken voor iedereen. Waar vorig jaar 10 artiesten hun acts presenteerde, is het dit jaar verdubbeld naar 20 acts. Uit maar liefst 35 aanmeldingen heeft De Schoenfabriek en de Belangenvereniging Buitentheater een selectie gemaakt van diverse rondloopacts en shows. Dit jaar ook meer acts vanuit de regio.  

De Schoenfabriek en BB 
De Schoenfabriek is een organisatie die opereert binnen de straattheater branche en boekt onder ander acts voor Zwarte Cross, Concert at SEA, Paaspop, Vierdaagsefeesten, Nijmeegse Winterweken. De Schoenfabriek ontdekt en presenteert toptalent in de discipline straattheater en voelen de passie om deze sector vooruit te helpen op professioneel gebied. Daarnaast vindt De Schoenfabriek het belangrijk dat er meer gratis toegankelijke culturele evenementen zijn. Zo verlagen we de drempel voor iedereen, zeker voor mensen met een kleine beurs, een fysieke beperking en niet Nederlandssprekende mensen. Met dit event zet De Schoenfabriek, het NYMA-terrein en Nijmegen als stad nog meer op de culturele agenda met als doel: Nijmegen een belangrijke stad maken binnen de discipline straattheater. Straattheater is laagdrempelig theater, vaak gratis, op openbare locaties, beeldend, het zet aan tot denken en is niet te ingewikkeld. Straattheater zorgt voor een lach op ieders gezicht. 


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024