Gezocht na explosie: fietser en inzittende(n) taxibus

Van onze redactie
18 februari 2024

Gisterochtend vond een explosie plaats aan de Willemsweg. De politie is op zoek naar specifieke getuigen.

Omwonenden, maar ook politieagenten, hoorden een enorme knal. Bij aankomst zagen agenten dat het rolluik voor een deur in de straat was weggeblazen. Door de druk belandde delen van het luik op de weg en sloeg en deur van een brievenbus los. Op de deur was een beschadigde plek te zien. Een explosievenverkenner van de politie deed onderzoek, om te kijken of er nog resten van het explosief zichtbaar waren en of de EOD ingeschakeld moest worden. Dit laatste was niet nodig.
 
Om precies 7 uur ging plots een rolluik open naast de deur. Achter dit rolluik werd een pinautomaat zichtbaar. Dit rolluik zit op een tijdschakelaar, zodat de pinautomaat tussen bepaalde tijden open is voor bezoekers. Vermoedelijk is de pinautomaat het doelwit geweest, maar hebben de daders het verkeerde rolluik weggeblazen.
 
De politie is direct een onderzoek gestart. De Forensische Opsporing verrichte sporenonderzoek. Omwonenden werd gevraagd of zij iets gezien of gehoord hadden en camerabeelden van de pinautomaat en omwonenden werden bekeken. Naar aanleiding van deze beelden is de politie op zoek naar specifieke getuigen die wellicht kunnen vertellen wat zij gezien hebben.
 

Het gaat om de inzittende(n) van een wit taxibusje (zonder opschrift) dat over de Willemsweg richting de Graafseweg reed rond de tijd van de explosie. Op beelden is even later een fietser in geel-oranje regenkleding vanaf de Graafseweg in tegenovergestelde richting te zien. Deze getuigen kunnen telefonisch contacr opnemen met de politie via 0900-8844.


Dit bericht delen:

Advertenties