NEC pakt knap een punt in Amsterdam; 2-2!

Van onze redactie | Fotograaf: Broer van den Boom
18 februari 2024

Op zondag 18 februari om 14.30u spelen we tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena met in de achterhoede Cillessen, Van Rooij, Sandler, Verdonk en Baas Op het middenveld met Proper, Hoedemakers en Chery en voorin Hansen, Ogawa en Sano. Tegenstander Ajax zal zich willen revancheren na het gelijkspel tegen Bodo/Glimt. Wij zitten nog steeds in een goede fase maar het moet anders als tegen RKC, zeker op gebied van instelling! De scheidsrechter van dienst is Bas Nijhuis.

Minuut 7. Het is 1-0 voor Ajax door Brobbey. pff wat een snelle domper. 9. Een mega-kans voor Van Rooij maar keeper redt van 6 meter. We reageren direct en dat is goed. 13. goed hard schot Proper van 20 meter maar de keeper pakt. 14 Een corner voor Ajax maar zonder gevolgen. 17 Hansen komt er aan de linkerkant langs maar zijn schot wordt geblokt tot een corner. Verdonk schiet schuin voor de goal van dichtbij maar de keeper pakt opnieuw. 19 Een vrije trap voor Ajax vanaf 25 meter wordt die door Cillessen gemakkelijk gepakt. We doen rond de 20e minuut prima mee en zijn vaker op de helft van Ajax dan andersom! 27 Hansen komt na een pass van Chery 1 op 1 met de keeper maar die pakt. Wat Jammer! 40 Hoedemakers schiet over. We doen helemaal niks onder voor Ajax hoor!

Het is rust. We staan achter door een klotegoal van Ajax en spelen prima in Amsterdam. Als we de druk erop houden en het geloof krijgen gaan we zeker een punt pakken!

Minuut 47 Ogawa kopt maar net naast na een goede voorzet van Hansen! 49 De voorzet van Baas is net iets te hard waardoor Van Rooij er niks mee kan. We beginnen sterk! 61 Jawel, het is 1-1! Een eigen goal van Hato na een harde voorzet van Chery. Top en nu door want ze zijn klaar voor de slacht! 67 Ajax wisselt 2 spelers. 68 Een prima Chery-corner waaruit Sandler doorkopt naar Verdonk, maar de Ajax-keeper redt fantastisch op zijn omhaal van 5 meter! Dat was bijna de 1-2! 70 Cillessen redt prachtig op een Ajax-schot! 74 Cillessen stompt de bal weg. Ajax wordt sterker. 75 Baas, Hoedemakers en Hansen eruit voor Pereira, Olde Larsen en Schöne! Zijn 434e wedstrijd in de eredivisie wordt het. Ja, er moeten verse krachten in om onder de druk uit te komen. 79 En dan gebeurt het verdomme toch! Na balverlies van Schöne, is het 2-1 door Forbs. Zo ontzettend jammer! Nu maar alles of niets in de laatste 10 minuten! 83 Cillessen pakt opnieuw gemakkelijk een voorzet 85 Proper en Van Rooij gaan eruit voor Gonzalez en Sow. 87 Een vrije trap van zo’n 27 meter. Zou Lasse dan toch..? Maar hij schiet op de lat! Man man wat een pech! 88. Een Ajax-corner maar daaruit onstaat niks. 90 We krijgen er 7 minuten bij. 95 Een aanval aan de rechterkant en uit de voorzet van Schöne tikt Rober Gonzalez 2-2 binnen of niet? De VAR kijkt ernaar en ja hoor hij telt!! 99 Een vrije trap nog voor Ajax, maar dat schot gaat over.

Het is afgelopen en we halen een punt in Amsterdam en laten zien dat we bij de top 7 in Nederland behoren. Het spel is gewoon goed en als we elke wedstrijd met lef blijven spelen, dan zit er nog veel meer in!