Veld Goffertstadion in top drie grasvelden Eredivisie

Tekst via NEC | Fotograaf: Lars Schwachöfer
17 februari 2024

De grasmat van het Goffertstadion is in de eerste seizoenshelft heel goed beoordeeld door alle aanvoerders van de Eredivisie. De Nijmeegse club heeft in de veldencompetitie van de Vereniging voor Contractspelers (VVCS) het cijfer 4,22 gekregen op een schaal van 1 tot 5. 

Alleen de velden in de Kuip (Feyenoord) en het Philips Stadion (PSV) kregen een hogere score. 

Hybride grasveld
N.E.C. stapte in de zomer van 2022 over op een hybride grasveld. Een hybride grasveld bestaat voor enkele procenten uit kunstgrasvezels, waardoor de natuurgrasmat in zijn geheel een heel stuk sterker is. 

Hoge score
Sinds enkele jaren keurt de KNVB driemaal per seizoen de grasvelden in de Eredivisie. Als je deze keuringen met een positieve beoordeling doorstaat, ontvang je uit een speciaal daarvoor belegd fonds een vergoeding.

De keuring van december van het veld van N.E.C. was ‘bijzonder goed’, zegt Head Groundsman Gijs. “Bij de keuring wordt onder meer gekeken naar de rolling van de bal, het stuiteren, de vochtigheid en de hardheid. We hebben 200 punten gehaald, waar het maximaal aantal te verdienen punten 204 is. Een mooie score, zeker voor in de wintermaanden!”

Bekijk hier het N.E.C. TV-interview met Gijs en Daan, de groundsmen van N.E.C., over deze mooie erkenning!


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024