Thema-avond 'In beweging bij kanker' bij het Marikenhuis

Van onze redactie
16 februari 2024

Het Marikenhuis organiseert maandag 4 maart van 19.30 – 21.30 uur een interactieve bijeenkomst over diverse aspecten rondom bewegen en kanker met sprekers Miranda Boonstra en Marie-Louise van Esch. De entree is gratis. Meld je aan op: www.marikenhuis.nl.

Bewegen en kanker, wat heeft het met elkaar te maken? Kanker is een ingrijpende ziekte. Je wilt kijken wat je er ook zelf aan kunt doen? “Kan ik met meer of een andere vorm van bewegen nog een positieve invloed hebben op het herstelproces?” De bijeenkomst is voor iedereen die voor, tijdens of na kanker, jong en oud, meer wil weten over de invloed van bewegen op kanker en op het herstel ervan. Veel mensen zijn bezig om zich beter in hun vel te voelen, zeker als je kanker hebt (gehad). Je hoort en leest dan zoveel over 'wat zou moeten'. Maar wat is waar en zinvol, en wat is minder of niet waar en zinvol. Deze avond gaan we in op al je vragen rondom dit onderwerp. Dus breng ze mee! De sprekers nemen de vragen mee in hun uitleg. Ook gaan ze kort in op het belang van voldoende eiwit consumptie bij bewegen en kanker. Het is een interactieve avond, waarin ruimschoots gelegenheid is tot het stellen van vragen, discussie en reacties van jou als betrokkene.

Bewegen en sport
Het wordt steeds duidelijker dat bewegen en sport een positieve invloed hebben tijdens het behandeltraject. Het helpt je om fitter door het traject heen te komen en de vervelende bijwerkingen te verminderen. Uitgangspunt daarbij zijn jouw mogelijkheden, en jij staat als persoon en niet als patiënt centraal. Wandelen, (hard)lopen of  kracht- en balansoefeningen: wat past bij jou, en wat wil je zelf oppakken. Je hoeft zeker geen ervaren loper te zijn!

Twee ervaringsdeskundigen vertellen wat bewegen voor hen betekent in het omgaan met hun ziekte en in het herstelproces daarvan. Vervolgens gaan Miranda Boonstra en Marie-Louise van Esch vanuit hun expertise in op het belang van bewegen bij (herstel van) kanker. Miranda Boonstra is bewegingswetenschapper en oprichter Recovery RUN. Marie-Louise van Esch is oedeem- en oncologie fysiotherapeute.

Aanvullende activiteiten waar je je voor kunt aanmelden
Natuurvoedingskok Marjanne Marinissen bereidt elke dinsdag met gasten een lunch in het Marikenhuis. Het gebruik van plantaardige eiwitten is leidend in de recepten die ze maakt.

Elke 1e dinsdag van de maand verzorgt diëtist Mariëlle Claassen een spreekuur in het Marikenhuis. Mariëlle is geschoold in het geven van dieet- en voedingsadviezen aan mensen met kanker, zowel tijdens als na de behandelingen.

Vrijdagmiddag 15 maart verzorgt Alida Leeuw van Recovery RUN om 16:00 uur een workshop sport en bewegen bij kanker in het Marikenhuis en bij goed weer in de Goffert.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024