Filmklassieker 'Krieg am Niederrhein' in februari en maart

Van onze redactie
17 februari 2024

“Er is geen plek op God’s aarde buiten Stalingrad die zo verschroeid is” (Britse historicus George Blake).

Het Vrijheidsmuseum vertoont in februari en maart 2024 opnieuw een reeks filmvoorstellingen van de klassieker 'Krieg am Niederrhein'. Deze film is een  groots ‘monument’ en gaat over het Rijnlandoffensief, de grootscheepse aanval van de geallieerden op de Niederrhein vanuit het Rijk van Nijmegen. Van de start van Operatie Veritable op 8 februari 1945 tot en met de oversteek van de Rijn bij Wesel op 23/24 maart 1945.

De nog in prima staat verkerende Duitse film ‘Krieg am Niederrhein’, aangevuld met beelden van geallieerde oorlogscorrespondenten, verbeeldt op zinderende wijze de aanval op het Rijnland, waarbij volgens de laatste gegevens bijna een half miljoen geallieerde soldaten het op 8 februari 1945 opnamen tegen de Duitse verdediging. In zes weken tijd groeide dit aantal uit tot een geallieerde troepenmacht van meer dan 1 miljoen soldaten! De overtocht over de Rijn markeerde het begin van het einde van Hitler-Duitsland.

Algemeen

  • Voorafgaand aan alle voorstellingen en in de pauze is het museumcafé geopend.
  • Aan elke voorstelling gaat een korte historische inleiding vooraf, verzorgd door deskundige gidsen van het Vrijheidsmuseum.
  • De film is Duitstalig en niet ondertiteld.
  • Reserveren is noodzakelijk: 024-3974404 of stuur een mail naar welkom@vrijheidsmuseum.nl.
  • Standaard entreeprijzen Vrijheidsmuseum. De Museumkaart is geldig. Let op: het is niet mogelijk om met contant geld af te rekenen. Betaling is alleen mogelijk door middel van pinbetalingen of creditcard.
  • Locatie: Vrijheidsmuseum, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek.

Informatie: 024-3974404 of per mail naar welkom@vrijheidsmuseum.nl
Website: www.vrijheidsmuseum.nl
Facebook: /vrijheidsmuseumNL, Twitter: @nooit1verhaal
Instagram: /vrijheidsmuseum; LinkedIn: /company/vrijheidsmuseum


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024