Binnenkijken bij een Ronald McDonald Huis in Nijmegen

Van onze redactie
15 februari 2024

Binnenkijken bij een Ronald McDonald Huis of vakantiehuis bij jou in de buurt

Op woensdag 28 februari 2024 openen de Ronald McDonald Huizen en de vakantiehuizen in Nederland hun deuren. Tijdens deze ‘Open Huizen Dag’ zijn buurtgenoten, sponsors, donateurs, andere relaties en geïnteresseerden van harte welkom om een kijkje te nemen in de Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen. Zo ook in het Ronald McDonald Huis in Nijmegen, aan de Kapittelweg 24, van 10.00 tot 15.00 uur.

Op loopafstand
In de elf Ronald McDonald Huizen in Nederland vinden families een huiselijke plek op loopafstand van hun kind in het ziekenhuis. Hier laten zij de ziekenhuisomgeving even los en kunnen ze toch binnen enkele seconden weer aan het ziekenhuisbed van hun kind staan. Zo zijn families dicht bij elkaar, wanneer zij dat het hardst nodig hebben. In de drie (aangepaste) vakantiehuizen komen gezinnen met een zorgintensief kind op adem tijdens een welverdiende vakantie.

Beleef het van dichtbij
Op 28 februari brengen de Ronald McDonald Huizen en de vakantiehuizen graag buurtgenoten, betrokkenen en geïnteresseerden dicht bij elkaar tijdens de ‘Open Huizen Dag’. Een unieke kans om de gastvrijheid te ervaren en kennis te maken met de betrokken vrijwilligers die het Huis of het vakantiehuis dag en nacht draaiende houden. En om mee te krijgen hoe families met een ziek kind van het Huis hun tijdelijke thuis maken. Bezoekers kunnen de impact op deze dag zelf van dichtbij beleven.

Geheel vrijblijvend en zonder afspraak kun je deze dag binnenlopen bij het Huis of het vakantiehuis bij jou in de buurt. Ga voor adressen en exacte tijdstippen waarop het Huis bezoekers verwelkomt naar www.kinderfonds.nl/open-huizen-dag


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen