Choral Evensong in de Stevenskerk op 2 maart

Van onze redactie
15 februari 2024

Op zaterdagmiddag 2 maart, de vooravond van zondag Oculi, zingt Capella Cumerana de eerste Choral Evensong van 2024 gevuld met muziek voor de 40-dagen tijd.

Na twee maanden winterstop begint het koor weer met frisse moed aan de maandelijkse reeks van gezongen vespers.Als introit wordt het verstilde ‘Peace be to this congregation’ gezongen. De tekst werd geschreven door Charles Wesley (hij was in de 18e eeuw een van de founding fathers van de Methodisten en schreef maar liefst ruim 6500 liederen) en van een lyrische melodie voorzien door de Noord Ierse componiste Alison Cadden. Een vredesgroet aan ieder die deze Evensong bezoekt.

De ‘preces and responses’ zijn dit keer van de hand van Humphrey Clucas, een veelzijdig componist en zanger, vooral van liturgische muziek. Psalm 25 wordt gezongen op een chant van John Camidge jr. (1790-1859) waarna de Lofzang van Maria (Magnificat) en het Nunc dimittis (Lofzang van Simeon) worden gezongen in een afwisselende zetting in D-grote terts van Charles Wood (1866-1926).

De Choral Evensong begint om 16:00 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Dirk Luijmes begeleidt Capella Cumerana op het beroemde König-orgel. Voorganger is Wilma Hartogsveld en Capella Cumerana staat onder leiding van Daniel Rouwkema. U bent van harte uitgenodigd. De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage (ook met pin) wordt zeer op prijs gesteld. Meer informatie vindt u op de website www.capellacumerana.nl


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024