Nijmeegse Eva Jeune brengt gedichtenbundel 'Eclips' uit

Van onze redactie
16 februari 2024

Een prachtige selectie van stadsgedichten en autobiografische gedichten

Eva Jeune uit Nijmegen schrijft al haar hele leven lang gedichten. Ze heeft al regelmatig op diverse gelegenheden en poëziebijeenkomsten door heel Nederland gedichten voorgedragen. Nu verschijnt van haar hand de nieuwe gedichtenbundel Eclips.
Dit is een dichtbundel tussen donker en licht, waarbij lichtvoetigheid wordt afgewisseld door zwaartekracht. De bundel bevat tevens stadsgedichten over Eva's woonplaats Nijmegen. Ze schenkt aandacht aan de details in natuur- en stadlandschappen, waardoor de lezer meer waardering zal krijgen voor de diversiteit en rijkheid van deze plekken. De gedichten in dit boek bruizen van energie, herkenbaarheid en liefde voor het leven en taal. Deze gedichtenbundel wordt vanaf vrijdag 16 februari uitgegeven door uitgeverij Boekscout.

wees niet bang voor duisternis
vrees niet de draken onder je bed
ze zijn er niet, je hoeft niet te kijken
weet dat de schaduw achter je
aan de voorkant zonlicht is

ECLIPS is een dichtbundel tussen donker en licht, waarbij lichtvoetigheid wordt afgewisseld door zwaartekracht. We vallen, staan op en gaan verder. We springen. De speelse poëzie verrast, er wordt gedanst. Geen twijfel mogelijk, het licht overwint.
De stadsgedichten beschrijven Nijmegen aan de Waal met veel herkenbare plekken die beeldend en herkenbaar zijn.

Verschijningsdatum: 16 februari 2024. De boekpresentatie van ECLIPS vindt plaats op 9 maart in Boekhandel Roelants in Nijmegen. Aanvang 17.00 uur.

Over de auteur
Eva Jeune groeide op in Almelo en studeerde af aan de PABO in Hengelo. Tegenwoordig woont ze in Nijmegen waar ze debuteerde met haar gedichten in het tijdschrift Poëziepuntgl. Ze heeft enkele jaren redactiewerk gedaan voor Schreef, het tijdschrift van Taalpodium. Ze doet vrijwilligerswerk in de bibliotheek op het Poëziecentrum Nederland (PcN). Naast poëzie zingt ze in een kamerkoor en speelt blokfluit in diverse ensembles.

Boekgegevens
Titel: Eclips
Auteur: Eva Jeune
Verschijningsdatum: 16-02-2024
ISBN: 9789464891270
Prijs: €17,99, incl. verwerk- en verzendkosten naar Nederland en België
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 82


Dit bericht delen:

Advertenties