Familie Chabot op Nijmeegse opening van Boekenweek

Van onze redactie | Foto's: Vincent Mentzel
9 februari 2024

Dekker vd Vegt Boekverkopers en Bibliotheek Gelderland Zuid trappen op zaterdag 16 maart de Boekenweek feestelijk af met een ‘Avond vol boeken’ in de Lindenberg in Nijmegen. Op het programma niet de minste schrijvers: de familie Chabot, Murat Isik, Thomas Verbogt, Cobi van Baars, Marjolein Visser, Israel van Dorsten en Daniël Boissevain. Ze spreken allemaal over het thema van dit jaar: bij ons in de familie. 

Het thema van de Boekenweek dit jaar raakt aan de basis van ieders bestaan: familie. Denk aan familie en de verhalen komen los. De literatuur staat ook bol van familieverhalen. Hoe is het om met de hele familie een boek te schrijven? De familie Chabot deed het dit jaar, met als resultaat het Boekenweekgeschenk ‘Gezinsverpakking’. Ze zijn met z’n allen aanwezig tijdens de Nijmeegse opening van de Boekenweek in Lindenberg Cultuurhuis. 

Boekentips
Wie ook als geen ander over familie schrijft, is Murat Isik. Hij vertelt deze avond over zijn nieuwste roman In de mist van Golden Gate Park die dit voorjaar verschijnt. Schrijvers Thomas Verbogt, Cobi van Baars en Marjolein Visser nemen plaats in het boekenpanel. Zij vertellen welke boeken zij van harte aanbevelen tijdens de Boekenweek.

Debutanten over hun buitengewone jeugd
Debutanten Daniël Boissevain en Israel van Dorsten worden bevraagd over hun debuutroman en wat het betekent om te debuteren. Boissevain schreef het boek 'Het magische kind', over zijn jeugd in kunstenaarsdorp Ruigoord. Israel van Dorsten was een van de 'kinderen van Ruinerwold'. Hij beschrijft in zijn boek 'Wij waren, ik ben' zijn worsteling om los te komen van de geloofsovertuiging van zijn vader. De hosts van de avond zijn journalist en schrijver Annemarie Haverkamp en illustrator en schrijver Jelko Arts.

Kaartverkoop
Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid en kosten € 17,- voor bibliotheekleden en studenten, € 19,- voor overige bezoekers. Wees er snel bij, want de kaartverkoop gaat hard.

Foto's: Vincent Mentzel


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024