Zijkant Graafsebrug stuk vrolijker

Van onze redactie
9 november 2013
Vanmiddag opende wethouder Tankir het buurtbewoners initiatief aan de westzijde van de Graafsebrug. Het weer zat gelukkig mee en de jeugdige kunstenaars konden hun schilderskwaliteiten aan het publiek tonen.

Van de 3 schilderijen die opgehangen zijn werd er een door kunstenaar Hans van Marmeren geschilderd. Het voorbereidende werk wat gister al werd gedaan is vannacht door de regen deels verpest dus moest het vanochtend al heel vroeg hersteld worden.


Gelukkig werkte het weer vandaag beter mee en kon iedereen onder het genot van een hapje en een drankje bij de opening aanwezig zijn.


Na een speech van een van de initiatiefneemsters Birte Reinaerts en wethouder Turgay Tankir konden de borden allemaal in gebruik worden genomen. De kinderen van basisschool de Wieken gingen ook enthousiast aan de slag en het resultaat zal later te bewonderen zijn.


Er hangt ook een  "Before I die" bord  waar de wethouder de eerste tekst op heeft geplaatst.  Iedereen kan hier met krijt opschrijven wat hij of zij nog zou willen voordat hij of zij dood gaat. Deze borden zijn een wereldwijd fenomeen, al in 60 landen en 25 talen kent men deze.
Er zullen dus dagelijks andere teksten op verschijnen , wat het dus een levendig bord maakt.


Dit bericht delen:

Advertenties