NEC naar halve finale KNVB-beker door 3-0 winst op ADO!

Van onze redactie | Fotograaf: Broer van den Boom
6 februari 2024

We spelen op dinsdag 6 februari in de Goffert om 20.00u met in de achterhoede Roefs, van Rooij, Sandler, Nuytinck en Verdonk. Op het middenveld met Proper, Hoedemakers en Chery en voorin Hansen, Ogawa en Sano. Tegenstander ADO Den Haag, de nr 2 van de Keuken Kampioen Divisie en zeker niet te onderschatten. Wij zitten in een prima fase en spelen gewoon goed! De scheidsrechter van dienst is Paul van Boekel.

2e minuut. Een prachtige kopbal van Ogawa na een corner van Chery 1-0! Vanuit een prachtige pass van Sandler op de opkomende Verdonk ontstond trouwens de corner. Wat een begin! 3. Wat een kans voor ADO, pff dat ging maar net goed. Die reageren direct! 8. van Rooij komt dribbelend goed in de 16 en schiet hard maar niet zuiver in de handen van de keeper. 10. Kopbal van  Proper na een vrije trap in de handen van de keeper. We zijn goed gestart en laten zien dat er niets te halen is voor ADO! 25. Het spel speelt zich 15 minuten lang voornamelijk op het middenveld af, waar wij dicteren maar niet doordrukken. 27. Schot van Hoedemakers, maar naast. 30. Corner ADO en nog een, maar zonder gevolgen. 32. Opnieuw een ADO-corner. We moeten alert blijven! 39. Roefs pakt een bal van 20 meter. We worden echter steeds slordiger in balbezit. En dan is het rust en zullen we in de 2e helft echt feller en zorgvuldiger moet gaan spelen. Op zoek naar de 2e goal dus!

47. Corner voor ADO omdat Sandler net op tijd kan ingrijpen met een sliding. 51. Schot van Ogawa uit de draai haar over. 53. Hard schot ADO, na balverlies voorin, wordt goed gepakt door Roefs! 55. ADO houdt druk. 58. Sow en Robert Gonzalez erin voor Ogawa en Hoedemakers. Ja, er moeten verse krachten in om de aanval te zoeken! 61. Het is Dirkje Proper die in de 16 direct uithaalt en het is 2-0! 63. NEC-corner en nog een. 66. Roefs pakt weer een bal. 67. Chery etaleert zijn klasse: 3-0 vanaf 16 meter vindt hij de verre hoek. Dat is 3 doelpunten uit 3 wedstrijden voor hem! 69. Corner NEC en nog een. 70. En nog een corner voor ons. 71. Ivandro voor Sontje Hansen die wel hard werkte maar niet effectief was. 77. Sandler en Chery eruit voor Ross en Larsen 78. Sow mist nog een enorme kans! 80. ADO schiet hoog over. 86. Roefs pakt weer een bal.

En dan is het afgelopen en staan we in de halve finale van de KNVB Beker! We zitten in een prima fase en blijven dromen van Europa en over een Bekerfinale!