NEC overtuigend langs Heracles Almelo

Van onze redactie | Fotograaf: Broer van den Boom
4 februari 2024

NEC was zaterdagavond in eigen huis een behoorlijke maat te groot voor Heracles Almelo. Tegen alle verhoudingen in ging Heracles aan de leiding bij de rust. Deze werd in het tweede bedrijf op overtuigende wijze weggepoetst met een dubbelslag van Koki Ogawa en een doelpunt van Tjaronn Chery: 3-1.

In een uitverkocht Goffertstadion kenden de gasten uit Almelo de beste start. Al in de derde minuut kopte spits Jizz Hornkamp de bal van dichtbij achter Jasper Cillessen. N.E.C. zat niet bij de pakken neer en had meteen enorme kansen op een snelle gelijkmaker, maar Sontje Hansen profiteerde niet van een te korte terugspeelbal en Mees Hoedemakers zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Michael Brouwer.

Kansenregen
Totaal tegen de verhouding in dacht Heracles Almelo de voorsprong te verdubbelen, ware het niet dat er in de aanloop naar het doelpunt van oud N.E.C.'er Jordy Bruijn buitenspel werd geconstateerd door de VAR. Wat daarop volgde was een kansenregen voor de Nijmegenaren. Dirk Proper kopte van dichtbij over het doel en op de handen van Michael Brouwer en dubbele poging van Koki Ogawa van dichtbij was ook niet succesvol. Dat N.E.C. voor het rustsignaal geen treffer maakte mocht een wonder heten.

De mannen van Rogier Meijer kwamen fantastisch uit de kleedkamer. Een paar minuten na rust versierde Ogawa een strafschop, waar de Japanner zelf wel raad mee wist: 1-1. Heracles Almelo stond met de rug tegen de muur en werd steeds verder teruggedrongen door N.E.C. Dat leidde al snel tot de verdiende voorsprong voor de Nijmegenaren. Een ragfijne voorzet van Sontje Hansen werd keurig binnengekopt door opnieuw Ogawa.

Vrije trap
Gesteund door de aanwezige toeschouwers ging N.E.C. op jacht naar meer treffers. De beslissing van het duel viel in minuut 66. Scheidsrechter Marc Nagtegaal wees opnieuw naar de stip, maar de overtreding op Hansen bleek buiten het strafschopgebied. Tjaronn Chery, vorige week scorend bij zijn debuut tegen Go Ahead Eagles, schoot de daaruitvolgende vrije trap met enig fortuin tegen de touwen.

De Nijmegenaren speelden het duel vakkundig uit. Onder luid applaus mocht Sylla Sow, op de laatste dag van de transferwindow aangetrokken door N.E.C., nog zijn debuut maken. Dankzij de overwinning op Heracles Almelo wordt de ongeslagen reeks in de competitie vergroot tot zeven wedstrijden.

Aanstaande dinsdag om 20.00 uur komt N.E.C. alweer in actie: in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker komt ADO Den Haag op bezoek in het Goffertstadion.

Scoreverloop

3. Jizz Hornkamp 0-1
51. Koki Ogawa 1-1 (pen.)
59. Koki Ogawa 2-1
66. Tjaronn Chery 3-1

Opstelling N.E.C: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers (80. Yvandro), Chery (89. Gonzalez) , Proper; Sano, Koki (85. Olden Larsen), Hansen (85. Sow)

BLOX Man of the Match: Koki Ogawa


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen