NEC contracteert Sami Ouaissa; speler maakt seizoen af bij Roda JC

Van onze redactie | Foto via NEC
1 februari 2024

NEC neemt de 19-jarige Sami Ouaissa over van Roda JC. De buitenspeler tekent een contract tot de zomer van 2028 en maakt het seizoen op huurbasis af in Limburg.

Ouaissa doorliep de jeugdopleiding van Roda JC, waarna hij in augustus 2022 zijn debuut maakte in het eerste elftal. Verdeeld over twee seizoenen kwam de Nederlander met Marokkaanse roots tot 43 officiële wedstrijden, waarin hij vier keer trefzeker was en zeven assists leverde. Dit seizoen is Ouaissa een vaste waarde in het elftal van Bas Sibum. De Koempels bezetten de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Technisch directeur Carlos Aalbers: “Met Sami halen we een speler binnen voor de toekomst. Hij ontwikkelt zich snel en is een talentvolle speler die al de nodige vlieguren in de Eerste Divisie heeft gemaakt. We hadden graag gezien dat hij direct zou aansluiten, maar Roda JC ziet in hem een belangrijke speler voor de rest van het seizoen, omdat ze nog volop in de strijd om promotie verwikkeld zijn. We zijn overeengekomen dat hij dit seizoen bij Roda JC afmaakt en zich komende zomer in Nijmegen meldt.”

Ouaissa is verheugd met zijn transfer. “Het was mijn grote wens om niet tussentijds te vertrekken bij de club waar ik ben opgegroeid, omdat ik het seizoen goed wil afsluiten bij Roda JC. Voor mijn ontwikkeling is de transfer naar N.E.C. een heel mooie stap. N.E.C. is een club die in de lift zit, met een mooie combinatie tussen jonge talenten en ervaren krachten. Ik heb vertrouwen in het perspectief dat me is geboden en heb zin om me bij N.E.C. verder te ontwikkelen”, aldus de aanvaller.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen