Lotgenotengroepen in het Marikenhuis

Van onze redactie
30 januari 2024

Het Marikenhuis is een centrum voor mensen die geraakt zijn door kanker. Je kunt deelnemen aan diverse activiteiten. Binnenkort starten er weer verschillende lotgenotengroepen.

In een lotgenotengroep ontmoet je mensen die in dezelfde situatie zitten als jij.  “We steunen elkaar en bieden een veilige ruimte om onze soms lastige verhalen te delen”.  Onze lotgenotengroepen worden begeleid door twee deskundig opgeleide vrijwilligers van het Marikenhuis.

We bieden diverse groepen: voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met borstkanker; voor mannen met prostaatkanker; voor naasten en voor nabestaanden. Ook is er een algemene lotgenotengroep voor mensen met verschillende soorten kanker en een groep voor mensen in de palliatieve fase: ‘Doorleven als kanker niet meer te genezen is, hoe doe je dat?’.

Nieuw is de lotgenotengroep ‘blijvende gezondheidsklachten na kanker’. Daarin kun je ervaringen delen over de gezondheidsklachten die je nog dagelijks hebt ook al is de kanker bij jou alweer een  tijd geleden. Dit  kan veel invloed hebben op verschillende aspecten van je leven. Het omgaan met gezondheidsproblemen zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, pijn en de angst voor terugkeer van kanker, kan een grote uitdaging zijn.

De lotgenotengroepen zijn besloten en bestaan uit maximaal 6/8 deelnemers, die tussen de 6 en 8 keer samenkomen. Zodra de groep gestart is komt er niemand meer bij. Je kunt je wel altijd aanmelden, dan zorgen wij dat je aan de eerstvolgende lotgenotengroep deel kunt nemen.

Aanmelden
Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website Marikenhuis. Na aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in het Marikenhuis, Slotemaker de Bruïneweg 163, Nijmegen.

Wij vragen een eigen bijdrage van € 2,50 per bijeenkomst.

Open inloop
Naast alle activiteiten staat de deur voor je open van maandag tot en met donderdag van 13.00 – 16.00 uur. Heb je behoefte aan een luisterend oor, wil je de sfeer proeven of ben je benieuwd wat je hier kunt doen? Kom gerust langs voor een kop koffie of thee. Je bent welkom.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen