Explosief gaat af voor woning; politie zoekt getuigen

Van onze redactie
28 januari 2024

Vannacht is even na 1 uur een explosief afgegaan bij een voordeur van een woning aan de 10e straat van de Voorstenkamp. De politie zoekt getuigen.

 

De bewoners waren op dat moment thuis, maar niet op de begane grond. Daardoor zijn er geen gewonden gevallen; de voordeur en ruit van de woning sneuvelden, de binnenmuur en woonkamer zitten vol inslagen van onder andere glas. De politie heeft na de melding direct een deel van de straat afgezet. Omwonenden werden in verband met de veiligheid verzocht binnen te blijven. Een explosievenverkenner van de politie deed het eerste onderzoek naar wat voor type explosief afgegaan was en of er nog gevaar dreigde. 
 
Het zou gaan om zwaar vuurwerk en het gevaar voor omwonenden bleek te zijn geweken, waarna zij even na 2 uur weer hun woningen in konden. De woningcorporatie zal de schade moeten laten repareren. 
 
De politie vraagt mensen die camerabeelden hebben van bijvoorbeeld een dashcam of deurbel die van belang kunnen zijn voor het onderzoek, deze op te sturen. Dat kan via het meldformulier van de politie. Telefonisch uw tip doorgeven kan via 0900-8844 of volledig anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen