[Foto's] Burgemeester Daleslezing door Cees Korvinius en -prijs voor Sander Ederveen

Van onze redactie
27 januari 2024

Op vrijdag 26 januari sprak strafrechtadvocaat Cees Korvinius (foto boven) de zevenentwintigste Burgemeester Dales Lezing uit in het stadhuis van Nijmegen. Deze lezing geeft prominenten uit de samenleving gelegenheid zich uit te laten over het non-discriminatiebeginsel, zoals dat is verwoord in artikel 1 van de Grondwet. Tijdens die avond werd ook de Burgemeester Dales Prijs uitgereikt, postuum aan Sander Ederveen.

De jury roemt Sander Ederveen voor alle activiteiten die hij als vrijwilliger voor de regenbooggemeenschap (en de rest van Nijmegen en regio) heeft gedaan: om de LHBTIQ+ gemeenschap zichtbaar te maken en om successen te vieren, om actie te voeren en om een breder publiek bij uitingen van de regenbooggemeenschap te betrekken via o.a. zijn bijdrage aan Roze Woensdag en St. Rainbow Collective.

De Burgemeester Dalesprijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 500 euro. De prijs is bedoeld ter aanmoediging van mensen en organisaties die zich belangeloos inzetten voor de emancipatie van minderheden, de gelijke behandeling van achtergestelde groepen of de bestrijding van discriminatie in de breedste zin van het woord (Artikel 1 van de Grondwet). De prijs werd uitgereikt aan de ouders van Sander Ederveen en aan Igor van der Vlist van Stichting Roze Woensdag en Stichting Rainbow Collective.

BEKIJK HIER ONS FOTOVERSLAG


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen