Next Generation Athletics Nijmegen treedt toe tot World Athletics Continental Tour

Van onze redactie
26 januari 2024

Nederlands kampioenschap 10.000 meter toegevoegd aan programma

Op zaterdag 18 mei 2024 vindt Next Generation Athletics weer plaats op de atletiekbaan in Nijmegen. De organisatie maakt bekend dat de wedstrijd voor het eerst onderdeel uitmaakt van de World Athletics Continental Tour. NGA is daarmee tweede Nederlandse wedstrijd in de WCT na de FBK-games in Hengelo. Het is de organisatie gelukt om een prestigieus Challenger evenement te worden met de D-status. Ook het Nederlands kampioenschap over 10.000 meter wordt dit jaar toegevoegd aan het programma op 18 mei 2024.

Nederlands kampioenschap 10.000 meter
Naast de toetreding tot de World Athletics Continental Tour is het Nederlands kampioenschap 10.000 meter nieuw op het programma. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen wordt er gestreden om de Nederlandse titels. Next Generation Athletics staat er om bekend dat er ieder jaar limieten voor internationale toernooien gelopen worden op Sportpark Brakkenstein. In 2023 plaatste bijvoorbeeld Stefan Nillessen zich voor het EK <23 waar hij verrast door Europees kampioen te worden. Ook dit jaar zal de organisatie er alles aan doen om de omstandigheden ideaal te maken voor toptijden, persoonlijke records en limieten.

Op het programma van Next Generation Athletics op zaterdag 18 mei 2024 staan looponderdelen van 400 meter tot en met 10.000 meter. De races worden specifiek ingericht voor Nederlandse atleten om zich te kwalificeren voor de EK in Rome (7 – 12 juni), de EK onder 18 jaar in Banska Bystrica (18 – 21 juli), de Olympische Spelen in Parijs (1 – 11 augustus) en de WK onder 20 jaar in Lima (26 – 31 augustus).

De organisatie maakt ook dit jaar het innovatieve Wavelightsysteem gebruik. In alle races zal Wavelight met lampjes in de binnenbaan het gewenste tempo aan geven. Hierdoor is voor het publiek goed te volgen of de atleten op koers zijn voor het behalen van hun limiet of persoonlijk record. Uniek in Nijmegen is dat het publiek bij de 3.000, 5.000 en 10.000 meter races in baan 4 mogen staan om de atleten aan te moedigen en de wedstrijden van heel dichtbij mee te maken. Alle series worden ingedeeld op tijd en er de organisatie zal samen met de Atletiekunie weer zorgen voor een livestream. NGA is onderdeel van de Track & Field series van de Atletiekunie. 

Henk Albers, voorzitter Next Generation Athletics: ‘We zijn trots dat we toetreden tot de World Athletics Continental Tour. Een geweldige stap in de professionalisering en het aanzien van onze wedstrijd. Ook blij zijn we dat we het NK 10.000 meter hebben kunnen toevoegen, we hebben nu alle looponderdelen van 400 meter tot 10.000 meter in het programma. Tot slot is het goed voor het evenement dat Imo Muller vanaf nu ook is aangesloten bij de organisatie. Imo is onder andere bekend van Hardloopnetwerk en de podcast ‘Naar de Vaantjes’, en hij zal zich bezighouden met het wedstrijdveld (samen met Bram Som), media, communicatie en het verder vercommercialiseren van NGA.’ 

Prijzengeld
Doordat Next Generation Athletics dit jaar door World Athletics is toegevoegd aan Continental Tour is de wedstrijd, na de FBK Games in Hengelo, de wedstrijd met de hoogste wedstrijdlabel in Nederland. Hierdoor zijn er voor atleten meer punten te verdienen voor hun world ranking en is er meer prijzengeld beschikbaar. Inschrijven is mogelijk tot en met zaterdag 11 mei 2024. Hier vind je de uitslagen van NGA 2023. 

Meer info: www.nextgenerationathletics.nl


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen