NEC haalt Tjaronn Chery terug naar de Eredivisie

Van onze redactie
25 januari 2024

NEC heeft zich per direct versterkt met Tjaronn Chery. De 35-jarige multifunctionele speler komt op huurbasis over van het Israëlische Maccabi Haifa. 

Technisch directeur Carlos Aalbers: “Met Tjaronn Chery halen we een speler in huis die direct zijn bijdrage aan het elftal kan leveren. Hij is topfit, speelde gisteren nog de bekerfinale met zijn club en is met zijn schat aan ervaring een absolute meerwaarde. Tijdens de gesprekken die we de afgelopen periode hebben gevoerd gaf Tjaronn aan graag tijdelijk terug te keren naar Nederland. We zijn blij dat we dit mede mogelijk hebben gemaakt en dat hij ons gaat helpen om onze doelstelling te halen.” 

Chery doorliep de jeugdopleiding van FC Twente, waarna hij in oktober 2008 zijn debuut maakte in het Nederlandse betaalde voetbal. Daarna kwam hij binnen onze landsgrenzen uit voor SC Cambuur, RBC Roosendaal, FC Emmen, ADO Den Haag en FC Groningen. Na clubs in Engeland, China en Turkije streek Chery in augustus 2019 neer in Israël bij Maccabi Haifa. Bij die club groeide de geboren Hagenaar in ruim 200 duels uit tot sterkhouder en aanvoerder. 

Chery gaat bij N.E.C. spelen met rugnummer 9.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen