Poëtische en muzikale Nijmeegse Gedichtennacht op 26 januari

Van onze redactie
22 januari 2024

Home is where the art is: de Nijmeegse Gedichtennacht presenteert een poëtische en muzikale avond over thuiskomen, vertrekken en terugkeren in het Festivalhuis.

Op vrijdag 26 januari 2024 opent Het Festivalhuis haar deuren weer voor de Nijmeegse Gedichtennacht. Als onderdeel van de landelijke poëzieweek presenteren literair tijdschrift Op Ruwe Planken, Studievereniging voor Neerlandici (SVN) en literatuurorganisatie Wintertuin een avond vol poëzie en muziek. Het thema dit jaar luidt ‘Home is where the art is’: verwacht een avond doordrenkt met woordkunst die de essentie van thuiskomen, vervreemding van thuis, vertrekken en terugkeren verkent.

Dichters, drankjes, dansen!
De line-up bestaat uit dichters, schrijvers en muzikanten. Edward van de Vendel, die ook het poëziegeschenk Kom nog even naar mij kijken straks schrijft, draagt voor, evenals dichter en schrijver Dewi de Nijs Bik, spoken-word artiest Madelief Lammers, en dichter uit het talentontwikkelingstraject van Wintertuin Lin An Phoa. Singer-songwriter Miriam Moczko, die met haar debuutalbum Heimat verkent wat het betekent om je ergens thuis te voelen, treedt op. Onder het genot van een drankje en een oneindige stroom hits gedraaid door DJ-collectief Take Me Home, Country Roads sluiten we de avond dansend af. Vooral niet thuisblijven, dus!

Kun je niet wachten? In aanloop naar de Gedichtennacht, wordt gedurende een maand wekelijks het werk van de deelnemende makers op Wintertuins online podium Notulen van het Onzichtbare gepubliceerd.

Datum: vrijdag 26 januari 2024
Locatie: Festivalhuis, Mariënburg 75, Nijmegen
Deur open: 21.00 uur
Tijd: 21.30 - 00.30 uur
Toegang: € 5 (krap bij kas) / € 7,50 (ruim bij kas)

De Nijmeegse Gedichtennacht is een samenwerking tussen Op Ruwe Planken, Studievereniging voor Neerlandici (SVN) en Wintertuin.

Meer informatie vind je op de website: www.gedichtennacht.nl

Foto via Visit Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen