Doe mee met grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet 2024!

Van onze redactie | Foto via Oranjefonds
22 januari 2024
Het Oranje Fonds is op zoek naar mensen die het verschil willen maken voor een ander tijdens NLdoet 2024. Op 15 en 16 maart organiseert het fonds voor de 20e keer de grootste vrijwilligersactie van Nederland.
 
Op deze dagen zijn in heel het land duizenden activiteiten te vinden waarbij iedereen een dag(deel) ertoe kan dóen voor andere mensen. Ervaar wat vrijwilliger zijn met jou doet door je aan te melden via nldoet.nl. Er hebben zich al Nijmeegse organisaties aangemeld waar je je als vrijwilliger bij kunt aansluiten.
 
Vrijwilligers hard nodig
Veertig procent van de mensen in Nederland zet zich jaarlijks vrijwillig in. Helaas neemt dit aantal wel af. Tijdens NLdoet wil het Oranje Fonds mensen daarom laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Tijdens deze twee dagen kan iedereen op een laagdrempelige en vrijblijvende manier kennismaken met vrijwilligerswerk. NLdoet heeft daarnaast een duurzaam effect; uit onderzoek blijkt dat 1 op de 4 NLdoet deelnemers zich blijvend inzet als vrijwilliger.
 
Activiteiten door heel land
Er zijn tijdens NLdoet duizenden activiteiten door heel het land. Of je nu van koken, klussen of tuinieren houdt of je verzorgt liever een spelmiddag in een buurthuis. Er is altijd wel een stadstuin, zorgboerderij, een voedselbank of dorpshuis bij jou in de buurt die hulp nodig heeft en waar je op 15 en 16 maart een helpende hand kan bieden. Door vrijwilligerswerk te doen, kun je op 1 dag het verschil maken voor een organisatie of voor iemand anders. En dat is van grote waarde.
 
“Het Oranje Fonds zet zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Vrijwilligers spelen daarbij een cruciale rol. Vrijwillige inzet draagt bij aan betrokkenheid bij elkaar, en is belangrijk voor degene die geholpen wordt en ook voor de vrijwilliger zelf. Tijdens NLdoet geven we samen met alle sociale initiatieven mensen een mooie gelegenheid om te ervaren wat vrijwilligerswerk met henzelf en hun omgeving kan doen. Dat doen we niet alleen in heel Nederland met NLdoet, ook op alle Caribische eilanden van het koninkrijk steken vrijwilligers op 15 en 16 maart de handen uit de mouwen,” aldus Sandra Jetten directeur Oranje Fonds.
 
Over Oranje Fonds
Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Daarom zet het fonds zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Oftewel een betrokken samenleving; waarin we zorgen voor elkaar, mensen gelijke kansen hebben en zich verbonden voelen met anderen in de buurt. Dat doet het fonds door sociaal initiatiefnemers te versterken en te verbinden waar mogelijk. De steun van o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, onze Vrienden en diverse andere partners maakt dit mogelijk. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.
 

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen