Sai van Wermeskerken verlaat NEC en rondt transfer af in Japan

Van onze redactie | Fotograaf: Broer van den Boom
21 januari 2024

Sai van Wermeskerken gaat N.E.C. verlaten. De rechtsback, die afgelopen week de Nijmegenaren met een wereldgoal naar de kwartfinales van de KNVB-beker leidde, krijgt de vrijheid om een transfer af te ronden en reist daarvoor op zondag 21 januari naar Japan.

Van Wermeskerken heeft een clausule in zijn contract staan die hem het recht geeft N.E.C. deze winterstop transfervrij te verruilen voor een club uit Japan. Kawasaki Frontale en Van Wermeskerken zijn op hoofdlijnen akkoord over een transfer. Begin deze week ondergaat Van Wermeskerken de medische keuring in Japan.

Technisch directeur Carlos Aalbers: “We hebben Sai eind oktober naar Nijmegen gehaald vanwege de langdurige blessure van Brayann Pereira. Sai kon ons voor een korte periode helpen, zodat we de rechtsbackpositie weer dubbel bezet hadden. Hij gaf toen al aan de ambitie te hebben om in Japan te gaan voetballen en daarom hebben we destijds afspraken gemaakt over een transfer in de winterstop. Sai heeft een belangrijke rol gespeeld in de korte periode dat hij hier was, waarvoor we hem willen bedanken!” 

Van Wermeskerken is dankbaar voor zijn tijd in Nijmegen: “Ik ben iedereen bij N.E.C. ontzettend dankbaar voor de afgelopen drie maanden. Toen ik op mijn twaalfde meetrainde in de jeugd van N.E.C. werd het een wens om ooit voor het eerste elftal te spelen. Ik ben heel trots dat dat is gelukt, ondanks dat het uiteindelijk een kortere periode is geworden dan dat ik me er vooraf van had voorgesteld. Desondanks wil ik benadrukken dat ik deze spelersgroep en de N.E.C.-supporters in mijn hart heb gesloten. Ik wens de club ontzettend veel succes toe dit seizoen!” 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen