NEC kan ook Twente aan: 1-0!

Van onze redactie | Fotograaf: Broer van den Boom
20 januari 2024

Gaan we de nr 3 van Nederland goed partij geven na de prima reeks van 6 overwinningen en 1 gelijkspel? We doen dat vandaag met in de achterhoede Cillessen, Van Rooij, Sandler, Nuytinck en Verdonk. Op het middenveld met Proper, Mattsson en Hoedemakers en voorin Hansen, Ogawa en Sano. Op zaterdag 20 januari om 16.30u in een koude Goffert is Van den Kerkhof de scheidsrechter.

Twente bepaalt het spel in de eerste 12 minuten. De ploeg is zeer balvast. Wij moeten verdedigend alert zijn! Minuut 13 Fantastische pass uit stand van Sandler op Verdonk die aan de linkerkant direct voorzet, maar Ogawa kan niet afronden. Dat was plotsklaps gevaarlijk! Zo ver is Twente nog niet gekomen. 19 We staan verder goed te verdedigen, want ondanks dat Twente 65% balbezit heeft, creëert het niks. 20 vrije trap van Hoedemakers waaruit Sano naast schiet. 21 Hoedemakers corner zonder resultaat. 23 Twente-corner waaruit ze hoog over schieten. 24 Ogawa speelt zich goed vrij maar de keeper pakt. 25 Hoedemakers corner heeft geen goed vervolg. We komen nu meer in de wedstrijd en zijn zeker gelijkwaardig! 28 Twente-corner en nog een. Ze schieten daaruit wederom hoog over. 39 Twente-kans uit het niets, maar gaat gelukkig naast! 39 Hansen is er langs maar Ogawa kan niet scoren uit zijn voorzet. 43 Verdonk schiet hoog over. 44 Twente schot recht op Cillessen die niet veel te doen heeft. De ruststand is 0-0 en we zijn even sterk en hebben zelfs de gevaarlijkere kansen. Geconcentreerd blijven verdedigen en de aanval blijven zoeken dan kunnen we de nr 3 van Nederland pakken! 47 Twente vrije trap is voor Cillessen. 49 Vrije trap van Verdonk en die scoort van zo’n 28 meter in de kruising! 1-0! 52 Geel voor Twente als ze Hansen onderuit schoffelen met de noppen naar voren! Nee, het wordt terecht rood voor Bruns! We hebben een man meer dus en heel lang! 56 Mattsson schiet op de keeper. 57 Hoedemakers corner waaruit Verdonk naast schiet. 62 Hoedemakers schiet hoog over. 63 Hoedemakers corner waaruit Nuytinck inkopt, maar de keeper pakt goed. Ook Ogawa kopt in, maar wederom redt de Twente keeper. We kunnen het afmaken nu! 75 Twente-schot door Cillessen tot corner getikt. 80 Borges komt voor Hansen. 84 2x een Hoedemakers-corner, maar we doen er niks mee. 85 Met 3 man op de keeper en 1 verdediger, maar Mattsson krijgt de bal er niet in. Wat een kans! 88 Gevaarlijke Twente-voorzet maar die is voor Jesper. Twente geeft zeker niet op. 89 Gonzalez die voor Hoedemakers invalt, schiet over. 91 Borges schiet naast. We krijgen 4 minuten extra... En het is afgelopen!

Gewonnen van Twente en dat is gewoon erg goed! We kunnen dus thuis van bijna iedereen winnen. 13 punten uit de laatste 5 wedstrijden!