Overlijden echtpaar aan Postweg is ‘noodlottige samenloop van omstandigheden'

Van onze redactie
19 januari 2024

De politie heeft vandaag nadat het onderzoek op locatie is afgerond, bekendgemaakt dat het echtpaar dat van maandag op dinsdag om het leven kwam, is omgekomen door ‘een noodlottige samenloop van omstandigheden'.

De politie werd dinsdagochtend door Thuiszorg gebeld, dat er twee overleden personen in de vrijstaande woning aan de Postweg lagen. Daarop heeft de politie de brandweer gealarmeerd, die de woning ingegaan zijn en metingen verricht hebben. Er zouden geen gassen gemeten zijn. Specialisten van de Forensische Opsporing van de politie zijn een onderzoek gestart naar wie de personen zijn en waardoor zij om het leven gekomen zijn. Vanwege de verdachte omstandigheden, werden later op de dag hekken en een PD-unit, een mobiel kantoor waarin bevindingen en sporen opgeslagen en besproken worden, voor de woning geplaatst. Beveiligers hielden iedereen op afstand van de hekken, zodat niemand kon zien wat er gebeurde in en om de woning.

Inmiddels is bekend dat het om de bewoners van 99 en 94 jaar oud van de villa gaat. De familie van het echtpaar is dinsdag al op de hoogte gebracht. Eerder kon de politie niet reageren op vragen over de mogelijke doodsoorzaak of speculaties onder berichten over het incident. "Tijdens het onderzoek konden we weinig informatie delen. Een zaak als deze roept veel vragen op en dat is begrijpelijk. We kunnen alleen niet tussentijds speculeren over mogelijke oorzaken van het overlijden of de toedracht", aldus de politie. Vandaag zijn de nabestaanden bijgepraat over de uitkomsten van het politie-onderzoek.

De politie laat weten dat zij ervan uitgaan van "een noodlottige samenloop van omstandigheden die uiteindelijk heeft geresulteerd in het overlijden van beide bewoners". Een misdrijf en zelfdoding zijn uitgesloten, van beiden zijn geen aanwijzingen gevonden. Waardoor zij wel om het leven gekomen zijn, maken zij in verband met de privacy van nabestaanden en betrokkenen niet bekend.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen