Ontmoetings- en informatieavond over 'geraakt door kanker' bij het Marikenhuis

Van onze redactie
19 januari 2024

Vrijdag 2 februari van 19.00 - 21.00 uur organiseren Stichting Omnya en Marikenhuis Nijmegen een ontmoetingsavond met informatie en voorlichting, voor eenieder die geraakt is door kanker, zelf of als naaste of mantelzorger. De avond vindt plaats in Wijkcentrum de Schakel, Archimedesstraat 9, Nijmegen.

Kanker doet veel met je, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen voor jou en je dagelijks leven. Voor jou als patiënt, maar ook voor de mensen om je heen. Want kanker heb je niet alleen. Alles is opeens anders. Praten en het delen van ervaringen helpt, vooral met lotgenoten. Maar ook goede informatie is belangrijk. Wat kun je zelf doen, om het te voorkomen, maar ook als je al kanker hebt? Hoe kun je leren om ermee om te gaan? Dat brengt (h)erkenning, steun en rust en helpt bij de verwerking en acceptatie. Ook als je niet met kanker te maken hebt, maar je wel geïnteresseerd bent in het onderwerp, ben je van harte welkom.

Stichting Omnya (in oprichting) richt zich onder anderen op Arabische lessen aan kinderen thuis, voorlichting over gezondheid en beweging, gezond eten en energie(besparing). Ook organiseren ze verschillende activiteiten voor kinderen en ouderen in de wijken Grootstal, Haterse Hei, Brakkenstein en Hatert.

Het Marikenhuis, centrum voor leven met en na  kanker, is een vrijwilligersorganisatie die mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten en nabestaanden psychosociale ondersteuning biedt in verschillende vormen. Het Marikenhuis is toegankelijk voor iedereen in de regio Nijmegen, zonder verwijzing.

Meer informatie via de website van het Marikenhuis


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen