NEC met wereldgoal tegen Eagles naar 1/4 finale KNVB Beker!

Van onze redactie | Fotograaf: Broer van den Boom
17 januari 2024

Vanaf 6 december heeft trainer Meijer de weg naar boven gevonden en hebben we geen wedstrijd meer verloren. De 5 overwinningen en het gelijkspel tegen Feijenoord zorgen voor zelfvertrouwen en gelukkig ook een aanvallender team!

Kunnen we dat vandaag tegen Go Ahead Eagles uit Deventer, die in de competitie een punt boven ons staan, doortrekken? We doen dat met in de achterhoede Roefs, van Wermeskerken, Sandler, Nuytinck en Verdonk. Op het middenveld met Proper, Mattsson en Hoedemakers en voorin Hansen, Ogawa en Sano. De scheidsrechter van dienst is Bas Nijhuis.

5e minuut: Corner waaruit Ogawa vrijstaand naast kopt! 7. Eagles-voorzet wordt net gemist. 18 Eagles wisselt. De beide teams zijn zoekende en spelen nog niet vol op de winst. Het is een beetje gezapig. 19 Eagles-corner zonder gevolgen. 24 Eagles-corner die Roefs gemakkelijk pakt. Dat doet hij een minuut later opnieuw na een voorzet. 25 Hoedemakers schiet naast na een goede counter, want Eagles is aanvallender gaan spelen. 29 Mattsson schiet tegen de paal na goed voorbereidend werk van Sano. Dat was close! 31 Verdonk schiet hoog over. Ook wij gaan aanvallender spelen! Ja, waarom niet?! 32 Hoedemakers-corner en nog een! 33 Mattsson-schot wordt van rand 16 tot corner verwerkt. 34 Weer een Hoedemakers-corner. In de 35 min scoort Ogawa na een scrimmage rond de 20 meter. Hij schiet direct met rechts prima in! We bepalen nu zeker het wedstrijdbeeld. 37 Een Hoedemakers-corner komt bij Verdonk die Sano in 11 meter bereikt. Maar die kopt in de handen van de keeper. Mooie actie! 39 Eagles-corner. 41 Hoedemakers-corner zonder voordeel. 45 Sano schiet rakelings over! 46 Roefs pakt een gevaarlijk Eagles-schot. 1-0 Rust!

We hebben 60% balbezit en creëren veel meer kansen. Nu doorpakken en aanvallend op zoek blijven naar de 2e goal is het devies voor de 2e helft. 47 Roefs pakt een schot van de 16. 48 Eagles schiet hoog over, maar ze zijn direct alert. 49 Nuytinck blokt een Eagles-schot van 10 meter! Die zoeken de aanval. 51 Eagles-corner zonder gevolg 52 Roefs stompt een hoge bal weg. 55 Eagles bepaalt de wedstrijd en wij komen er niet meer uit. We staan dan ook met 9 man op de 16 meter…. 58 Eagles-corner en nog een waaruit ze hoog over schieten. Dan volgen 2 gele kaarten voor de Eagles. 62 Eindelijk verschijnen wij ook in de 16 van Eagles, maar een minuut later schieten zij over van 12 meter. 63 Hansen eruit voor Borges Sanches. Ja, het moet anders! 66 Eagles wisselt 2 spelers 70 Mattsson verschijnt alleen voor de keeper maar mist. Wat een kans was dat! We komen er wel beter uit in deze fase. 72 Vanuit een hoge terugkomende bal van een vrije trap pakt onze rechtsback Sai van Wermeskerken de bal van 30 meter vol op de linkerwreef en scoort!! 2-0 en Doelpunt van het Jaar! Een streep van 122 km per uur! 78 Nogmaals 2 Eagles-wissels. 80 Eagles-corner en nog een, maar zonder gevaar. 82 Eagles-corner 83 Roefs pikt een bal uit de lucht. De wedstrijd lijkt beslist, de Eagles drukken door zonder echt gevaarlijk te worden. 85 Hoedemakers eruit voor Gonzalez. 87 Toch een gevaarlijke Eagles-kans en in de 88e minuut is het 2-1 door een kopbal van Nauber vanuit een corner. Dan wordt het toch nog billenknijpen. 90 Er komen 3 minuten bij. Sano gaat eruit voor Ross. 92 Eagles-corner, maar geen gevaar. 93 Afgelopen!

We gaan naar de 1/4 finale van de KNVB Beker en dat is opnieuw een prima resultaat! Zoveel valt er niet te nuilen de laatste tijd.