Record bezoekersaantallen voor museum De Bastei

Van onze redactie | Fotograaf: David van Haren
16 januari 2024

Museum De Bastei kijkt terug op een goed 2023 waarin het museum 54.833 bezoekers heeft ontvangen! Tijdens dit jubileumjaar vierde De Bastei zijn 5-jarig bestaan en opende twee verrassende en interactieve familietentoonstellingen. Het museum wil dit succes doorzetten in 2024 en streeft ernaar het komende jaar 55.000 bezoekers te trekken naar deze unieke historische plek aan de Waal.

Jubileum
Tijdens de jubileumviering op 18 mei 2023 stelde De Bastei het museum gratis open. Op deze dag kwamen bijna 1000 bezoekers het jarige museum bezoeken. Dit moment vormde bovendien het begin van de samenwerking tussen De Bastei en De Lindenberg, die het museumcafé vanaf juni beheert en zodoende bijdraagt aan een fijn en compleet museumbezoek.

Wisseltentoonstellingen
In 2023 presenteerde De Bastei niet één maar twee verrassende en speelse familietentoonstellingen. In deze wisseltentoonstellingen zet museum De Bastei actuele onderwerpen in historische context. Zo werden de lokale eetgeschiedenis en historische voedsellandschappen gekoppeld aan de huidige opkomst van stadslandbouw en nieuwe lokale voedselinitiatieven in de tentoonstelling De Bastei Buurtsuper.

In november 2023 opende De Bastei de tentoonstelling De Waal Over waarin bezoekers de oversteekgeschiedenis van Nijmegen ervaren. Middels een aantal interactieve spellen ervaren museumbezoekers hoe men de wilde Waal overstak, van prehistorie tot nu. Zeker met het hoogwater van de afgelopen weken is dit een thema waar velen dagelijks mee te maken krijgen. De tentoonstelling De Waal Over is nu te beleven in museum De Bastei. Waag jij de oversteek?

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via het entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070. De entree bedraagt €12,50 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen. De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.debastei.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen