Wereldkankerdag 4 februari bij Marikenhuis en ION

Van onze redactie
16 januari 2024

Zondag 4 februari is het Wereldkankerdag. Op deze dag is er wereldwijd aandacht voor de impact die de ziekte heeft. Kanker doet veel met je, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen voor jou en je dagelijks leven. Voor jou als patiënt, maar ook voor de mensen om je heen. 

Het Marikenhuis opent zondag haar deuren van 11.00 – 16.00 uur en je kunt deelnemen aan verschillende activiteiten, aangeboden door ION (Stichting Integrale Oncologische Nazorg) en het Marikenhuis (Centrum voor leven met en na kanker). Maak kennis met beide organisaties, de medewerkers en vrijwilligers, en ontdek wat ze voor je kunnen betekenen.

De koffie staat klaar en rond lunchtijd kun je genieten van een heerlijke soep met gezonde broodjes, klaargemaakt door onze natuurvoedingskok Marjanne samen met bezoekers. Ook is er een diëtiste aanwezig voor vragen over voeding bij kanker. Schrijf je ter plekke in voor een stoel- of handmassage en doe mee aan een creatieve activiteit of een loterij. Univé - Stichting voor Elkaar reikt deze dag een cheque uit aan het Marikenhuis ter ondersteuning van de activiteiten voor jongeren.

Om 11.30 geeft Pia Naber een korte theatervoorstelling over haar proces als ervaringsdeskundige met kanker. In ‘Borst vooruit’ vertelt Pia, een jonge moeder met een druk gezin, met veel humor en op eigenzinnige wijze de nieuwe wereld die ze binnentreedt als ze te horen krijgt dat ze borstkanker heeft. In deze voorstelling geeft ze met de nodige energie, humor en  relativering inzicht in haar proces.

Van 14.00 – 15.00 uur geeft Arrien van Prooijen de Jong (foto) een lezing: Kanker heb je nooit alleen (gehad)! Als kanker je leven treft staat alles op zijn kop. Hoe blijf je dan verbonden met jezelf en met elkaar? Vanuit de contextuele benadering onderzoeken we bronnen van hoop, die te vinden zijn in de dialoog. In dialoog blijven met jezelf en de ander, hoedan? Deze lezing met praktische tips is voor ieder die te maken heeft (gehad) met kanker.

Arrien is contextueel therapeut, verlies en rouwkundige en oncologieverpleegkundige. Zij is werkzaam voor Care for cancer, als docent verbonden aan de Hogeschool in Ede en heeft een eigen praktijk voor psychotherapie.

Je bent van harte welkom.
Locatie Marikenhuis: Slotemaker de Bruïneweg 163, Nijmegen.
De entree is gratis en aanmelden is niet nodig.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen