Strijdlustig NEC pakt punt tegen Feyenoord

Van onze redactie | Fotograaf: Broer van den Boom
14 januari 2024

N.E.C. heeft zondag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Feyenoord. De Nijmegenaren keken al snel tegen een 2-0 achterstand aan en hadden hun handen vol aan de energieke speelwijze van de Rotterdammers. Op slag van rust kwam N.E.C. via Dirk Proper terug in de wedstrijd, Magnus Mattsson stelde na een uur het punt veilig: 2-2.

Feyenoord kwam hongerig uit de winterstop en jaagde N.E.C. vanaf de eerste minuut vol fanatisme af. In de 17e minuut leverde dat de openingstreffer op. Via de kluts belandde de bal voor de voeten van Javairo Dilrosun. De buitenspeler kwam naar binnen en krulde de bal. buiten bereik van Jasper Cillessen in de verre hoek. Tien minuten later lag de 2-0 in het netje. Eredivisie-topscorer Santiago Gimenez bleef koel toen hij dichtbij Cillessen vrij uit kon halen. Het doelpunt viel op een vervelend moment, want door een hoofdblessure van Bart van Rooij speelde N.E.C. korte tijd in ondertal.

Aansluitingstreffer
Na de verdubbeling van de voorsprong en met Sai van Wermeskerken binnen de lijnen als vervanger van Van Rooij kwam N.E.C. wat meer aan de bal en kreeg de ploeg meer ruimte om te voetballen. Dat leidde pas in de blessuretijd tot de eerste mogelijkheid: Rober González legde een vrije trap op het hoofd van Koki Ogawa. De Japanse spits legde de bal panklaar in de doelmond voor Dirk Proper, die de bal tegen de touwen werkte.

De aansluitingstreffer werkte als brandstof voor de Nijmeegse ploeg, want amper acht minuten in de tweede helft haalde Magnus Mattsson hard uit vanaf een meter of twintig. Feyenoord-doelman Justin Bijlow was verrast en had geen antwoord op het schot. Voor de Deen betekende dat alweer zijn tiende doelpunt van het seizoen. Na de snelle gelijkmaker zakte N.E.C. weer in en nam Feyenoord de overhand. Via onder andere Quinten Timber en Wieffer kwamen de Rotterdammers tot een aantal kleine scoringsmogelijkheden. Echte kansen bleven echter uit.

Overleven

De Nijmeegse defensie stond als een huis en wist de aanvallen van Feyenoord knap te weren. Onder een luid aanmoedigend uitvak ging N.E.C. de laatste tien minuten van de wedstrijd in. De 1.200 meegereisde supporters waren als altijd luid en duidelijk aanwezig en sleepten hun club door de slotfase heen.

Het punt dat N.E.C. overhoudt aan het bezoek aan de nummer twee van de Eredivisie betekent een heerlijke start van het kalenderjaar en van een uitdagende week. Woensdag (18.45 uur) komt Go Ahead Eagles naar het Goffertstadion voor de achtste finale van de TOTO KNVB Beker, zaterdag wacht FC Twente (16.30 uur) in Nijmegen.

Scoreverloop
17. Dilrosun 1-0
28. Giménez 2-0
45. Proper 2-1
53. Mattsson 2-2

Opstelling: Cillessen; Van Rooij (27. Van Wermeskerken), Sandler, Nuytinck, Verdonk; Mattsson, Proper, González (67. Sano); Hansen (85. Ross), Koki, Baas (78. Yvandro)


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen