Wildcats Nijmegen bij landelijke primeur Walking Basketbal-toernooi

Van onze redactie
14 januari 2024

Zaterdag 6 januari vond het eerste Walking Basketball toernooi in Nederland (Wageningen) plaats. Natuurlijk was Wildcats uit Nijmegen ook present.

Bij Walking Basketball Wildcats Nijmegen spelen elke maandagochtend zo’n 14 mensen van allerlei leeftijden en niveaus met elkaar De meesten hebben ooit op de middelbare school gebasketbald, maar vinden ‘t leuk om het steeds beter te leren en natuurlijk flink te bewegen in de partijtjes tegen elkaar. Dit alles onder de bezielende leiding van Jan, Frans en Peter, die heel verschillend zijn, maar heel geduldig en gezellig.
Geïnteresseerd zijn in deze prachtige sport (doelgroep is 55+, maar we kijken niet zo nauw): 
Jan Buster Sr., secretaris, secretariaat@wildcats-nijmegen.nl, telefoon: 0619043301 / 0243448796.

Er zijn plannen in de maak om ook bij Wildcats een Walking Basketball toernooi te organiseren en wel op 20 april van 10-17 uur. Hou de Facebookpagina (https://www.facebook.com/groups/WildcatsNijmegen), website (https://www.wildcats-nijmegen.nl/) in de gaten.

Het toernooi in Wageningen ging om “samen meedoen”, sportiviteit en doorgaan met bewegen via Walking Basketball of je nu oud, jong, dik, dun, goed, ervaren of beginner bent. Het ging om de sportiviteitsbeker, maar fanatiek bleven de teams natuurlijk toch ook.

Het toernooi was door de Wageningse Oldstars afdeling van Pluto heel goed georganiseerd. Met lekkere oliebollen en veel sportiviteit. In tegenstelling tot Wildcats bestond het team van Pluto uit enkel mannen, allemaal wat ouder, maar duidelijk zeer geoefende (lange) basketballers. Dat leverde soms hilarische taferelen op met de kleine vrouwen uit Wildcats Nijmegen. Alle hulde voor zowel de organisatie alsook de sportiviteit van Pluto. Verder had Wildcats het nadeel dat ze maar 6 spelers had terwijl de andere teams veel groter waren en dus meer konden wisselen.

De beker ging naar Malden, Joy-M. Vooruit; een volgende keer gaat Wildcats Nijmegen voor de revanche!

Tekst: Marion Doveren, speler Wildcats Walking Basketball


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024