Automobilist aangehouden na aanrijding tegen politiewagen

Van onze redactie
13 januari 2024

Vanmiddag vond omstreeks 14.45 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en een dienstbus van de politie. De bestuurder van de personenauto is aangehouden.

De politiewagen reed met spoed vanaf de Graaf Alardsingel de Prins Mauritssingel op, om richting Arnhem te rijden. Een automobilist reed vanaf de Waalbrug op de Prins Mauritssingel en wilde de Graaf Alardsingel op. De automobilist verklaarde zelf de bus niet gezien te hebben, omdat een auto links van hem het zicht blokkeerde. Daardoor ontstond een botsing.

De politiemedewerker en de automobilist kwamen beiden met de schrik vrij. De bijrijdster in de auto werd gecontroleerd door een verpleegkundige. De vrouw hoefde niet naar het ziekenhuis. Bij beide bestuurders werden testen afgenomen. De test van de automobilist gaf reden om de man aan te houden. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat de man aangehouden is op verdenking van het rijden onder invloed.

De man is naar het politiebureau vervoerd. De voertuigen zijn weggesleept door bergers. De vrouw is door de politie naar huis gebracht. De politiemedewerker is met een collega meegereden. Omstreeks 16.00 uur werden alle rijbanen weer vrijgegeven voor verkeer.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen