Forse roetschade in meerdere appartementen na brand

Van onze redactie
13 januari 2024

De brandweer en politie zijn vanmorgen gebeld door bewoners van een appartementencomplex aan de 27e straat van de Meijhorst. Via het ventilatiesysteem kwam roet hun appartementen binnen.

In de appartementen ontstond een roetlaag op de inboedel. Een bewoonster hield een tissue voor het ventilatiesysteem, omdat de roet mogelijk daardoor naar binnen kwam. Op de tissue zat een dikke zwarte roetlaag. Ze belde daarop de woningcorporatie, die haar doorverwijs naar de installateur. Die verwees haar weer door naar de woningcorporatie. Daarop heeft ze de brandweer gebeld.

De brandweer heeft de appartementen en vervolgens het systeem gecontroleerd. Ze volgden het systeem en kwamen uit in een gang naar de bergingen in de kelder. Daar heeft in de afgelopen 24 uur een brand gewoed, laat een woordvoerder van de brandweer weten. Het is niet bekend wat er gebrand heeft.

Team Brandonderzoek van de brandweer zal onderzoek verrichten naar de brand en de situatie vastleggen. Stichting Salvage is gebeld om de schade bij de bewoners op te nemen en de schoonmaak samen met de woningcorporatie op een juiste wijze op te lossen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen