Nationale Voorleesdagen in Nijmeegse bibliotheken

Van onze redactie | Fotograaf: Marcel Krijgsman
12 januari 2024

De Nationale Voorleesdagen staan weer voor de deur, het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert van 24 januari tot en met 3 februari allerlei vrolijke vertelactiviteiten.

Centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen staat de Prentenboeken Top 10, de leukste voorleesboeken gekozen door een deskundig comité. Help! Een verrassing! van Miriam Bos is gekroond tot Prentenboek van het Jaar 2024: een hartverwarmend verhaal over het rustige vosje August, dat tot zijn grote schrik verrast wordt door zijn onstuimige vriendin Suus. Tijdens voorleesactiviteiten en voorstellingen in de bieb wordt dit verhaal op verschillende manieren verteld. Door te luisteren naar verhalen leren kinderen niet alleen meer woorden maar ontwikkelen ze ook een beter inlevingsvermogen.

Voorleespret voor peuters
Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt tijdens ‘Voorleespret voor peuters’ het Prentenboek van het Jaar voorgelezen. Na het voorlezen kunnen kinderen gezellig een spelletje doen of knutselen. Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek Zwanenveld (24-1), Bibliotheek Muntweg (25-1), Bibliotheek De Biezantijn (30-1) en Bibliotheek Mariënburg (31-1). De toegang van is gratis. In Bibliotheek Mariënburg wordt tijdens de Nationale Voorleesdagen ook bijna dagelijks om 10.15 uur voorgelezen uit de Prentenboeken Top 10.

Voorleesfeest
Op zaterdag 27 januari van 11.00 tot 12.00 uur is er een Voorleesfeest in Bibliotheek Mariënburg. Na het lezen van ‘Help! Een verrassing!’ en andere verhalen gaan de kinderen confetti maken om iemand mee te verrassen. Omdat het feest is krijgen ze er drinken en wat lekkers bij. Het kind met de mooiste verrassingsoutfit wint een prijs. De toegang is gratis.

Vrolijke voorstellingen
De voorstelling ‘Loet krijgt een verrassing’ is op maandag 29 januari van 16.00 tot 16.45 uur te zien in Bibliotheek Oosterhout-De Klif. Een voorstelling vol muziek en dieren, waarin Loet met alle kinderen bedenkt welke verrassing zij zal krijgen van tante Toos. Poppenspeler Jogchem Jalink brengt het prentenboek ‘Help! Een verrassing!’ letterlijk tot leven in Bibliotheek Mariënburg op zondagochtend 4 februari. Verwacht een voorstelling met mooie liedjes en dierenpoppen, die zo uit het boek lijken te zijn gesprongen. Een kaartje voor de voorstellingen kost € 5,- voor bibliotheekleden en € 6,- voor overige bezoekers. Ze zijn verkrijgbaar via www.obgz.nl/agenda.

Cadeautjes van de bieb
Een bibliotheekabonnement tot 18 jaar is gratis. Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen nieuwe jeugdleden van 0 tot 6 jaar een voorleesknuffeltje van vosje August cadeau bij een jeugdabonnement. Ook is er in de bibliotheek een gratis zoekplaat over het Prentenboek van het Jaar verkrijgbaar, getekend door de Nijmeegse illustrator Jelko Arts. Als klap op de vuurpijl kunnen bibliotheekleden een jaarabonnement voor Burgers’ Zoo winnen. Kijk voor meer informatie op www.obgz.nl/nationalevoorleesdagen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024