Beeldende Kunst Nijmegen van januari

Van onze redactie
11 januari 2024

Tentoonstellingen

7 jan t/m 13 mrt | Galerie Marzee |
Building Blocks, Ornament/Counterpart en Atelier Ravary


Galerie Marzee begint 2024 goed met drie gloednieuwe tentoonstellingen.

Nicole Beck presenteert de serie Building Blocks. Haar sieraden bestaan uit kleurrijke blokken waarmee ze speelse en herkenbare vormen bouwt. In tegenstelling tot het kleurrijke werk van Nicole, maakt Tarja Tuupanen gebruik van steen in wit- en grijstinten. Ze legt uit dat ze jaren huishoudelijke voorwerpen van marmer en albast heeft verzameld die de inspiratie waren voor haar tentoonstelling Ornament/Counterpart. Ten slotte toont de galerie het werk dat gemaakt is tijdens Atelier Ravary. De winnaars van de jaarlijkse Internationale Eindexamententoonstelling die Galerie Marzee organiseert, worden uitgenodigd om deel te nemen aan een week durende workshop op het landgoed Ravary in België.

lees verder
 

13 jan t/m 4 feb | LangeHezel46 | Gevleugelde lijnen

Bezoek de duo-expositie Gevleugelde lijnen bij LangeHezel46. Beeldend kunstenaars Jan Hein van Rooy en Mike Megens ontmoeten elkaar in hun beschouwingen op lijnen. Van Rooy verzamelt hout dat het rivierwater hem vanuit de ooibossen brengt en Megens onderzoekt het tekenen door grenzen te verkennen.

lees verder
 

14 jan t/m 25 feb | Galerie De Nieuwe Gang | Lost in Japan

Lost in Japan te zien bij Galerie De Nieuwe Gang brengt de fotoprojecten Michinoku Homeward: Walking towards the Northeast van Miyuki Okuyama en The Lost World van Maan Limburg samen. Zowel Miyuki als Maan kijken met een beschouwende blik en oog voor kleine menselijke details. Ze tonen indringend werk dat de teloorgang en veerkracht van mens en natuur in kaart brengt.

lees verder
 

Evenementen

 

26, 27 en 28 jan | Extrapool |
Some fire to melt these icy icy new beginnings 


Het Extrapool Weekend K.C ⇄ Q

Extrapool heet iedereen warm welkom om samen de laatste wintermaanden door te komen tijdens het programma Some fire to melt these icy icy new beginnings. Ze luiden het nieuwe jaar in met de collectieven E.A.T., the Moraine en K.C ⇄ Q, die zijn uitgenodigd om hun proces te delen. Ze presenteren ieder een weekend aan programma vanuit hun kunstenaars praktijk en uitwisseling met Extrapool. Drie weekenden gevuld met Onderstuur concerten, workshops, filmvertoningen en experimenteel nieuw werk.

K.C ⇄ Q is een recent opgericht ontwerpduo, geleid door K.Chen (Kuan-Ting Chen) en Kasper Quaink (K.Q.). Ze concentreren zich op het snijvlak van experimentele typografie en gemeenschap. 
 

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen