Cees Korvinius houdt Burgemeester Dales Lezing 2024

Van onze redactie
11 januari 2024

Strafrechtadvocaat Cees Korvinius verzorgt op vrijdagavond 26 januari 2024 de zevenentwintigste Burgemeester Dales Lezing in het stadhuis van Nijmegen. Tijdens die avond wordt ook de Burgemeester Dales Prijs uitgereikt. 

Lezing en prijs zijn genoemd naar voormalig minister van Binnenlandse Zaken en oud-burgemeester van Nijmegen Ien Dales (1931-1994). Zij maakte zich in die functies sterk voor anti-discriminatiemaatregelen en -wetgeving. De Stichting Burgemeester Dales Lezing en COC Regio Nijmegen organiseren de bijeenkomst.  

De lezing geeft prominenten uit de samenleving gelegenheid zich uit te laten over het non-discriminatiebeginsel, zoals dat is verwoord in artikel 1 van de Grondwet. De lezing werd eerder uitgesproken door onder andere Ahmed Marcouch, Gerdi Verbeet, Vera Bergkamp, Sinan Can, Gerard Spong, Kajsa Ollongren, Boris Dittrich, Abdelkader Benali, Ed d’Hondt, Thom de Graaf, Anil Ramdas, Jan Pronk, Inez Weski, Afshin Ellian, Ed van Thijn, Rob Tielman, Alexander Pechtold, Lilianne Ploumen, Agnes Jongerius, Fatima Elatik, Atzo Nicolaï, Alex Brenninkmeijer en Femke Halsema. 

De Burgemeester Dales Prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 500 euro. De prijs is in het leven geroepen ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van COC Regio Nijmegen in 1996. Daarmee is het geen prijs dóór en vóór de LHBT-gemeenschap. Dat blijkt uit de lijst van laureaten van de afgelopen jaren. De prijs is dan ook bedoeld ter ondersteuning van mensen en organisaties die zich belangeloos inzetten voor de emancipatie van minderheden, de gelijke behandeling van achtergestelde groepen of de bestrijding van discriminatie in de breedste zin van het woord. 

Lezing en prijsuitreiking zijn vrij toegankelijk. De bijeenkomst begint om 20.00 uur met koffie en ontvangst in het stadhuis. De lezing start om 20.30 uur. Naast de lezing staan de uitreiking van de Dalesprijs en een muzikaal intermezzo op het programma.
Om zeker te zijn van een plaats is het verstandig om op tijd aanwezig te zijn. De avond eindigt rond 22.00 uur. Na afloop kan er nog nagepraat worden tijdens de borrel.
Zie voor alle informatie over lezing en prijs: www.daleslezing.nl  of  bezoek de pagina op facebook. 

Over de spreker  
Cees Korvinus, is advocaat te Amsterdam, gespecialiseerd in het strafrecht. Korvinus studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Utrecht. In 1977 begon hij als advocaat. In de loop der jaren kreeg hij bekendheid door zijn verdediging van notoire criminelen. Ook was hij docent bij de opleiding VSO-Strafrecht van de Nederlandse Orde en bij de Tweede Kamerverkiezingen 2006 was Cees Korvinus verkiesbaar voor GroenLinks. Van oktober 2009 tot februari 2011 was hij voorzitter van de VARA. In het verleden heeft Korvinus bij juridische programma's van deze omroep geadviseerd. Zo verleende hij zijn medewerking aan verschillende televisie- en radioprogramma's, waaronder 'Barend & Van Dorp', 'Pauw & Witteman', 'Pro Deo', '16 miljoen rechters', 'NOVA' en 'Kijken in de ziel'. 

Oud-burgemeester van Nijmegen Ien Dales.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen