Dierenbuddy’s helpen Nijmegenaren bij de zorg voor hun huisdieren

Van onze redactie
11 januari 2024

De gemeente Nijmegen start samen met de Dierenbescherming het Dierenbuddy project in Nijmegen. Door vrijwillige dierenbuddy’s in de stad in te zetten wil de gemeente ervoor zorgen dat huisdieren langer thuis kunnen blijven wonen.

Huisdiereigenaren die zelf niet (meer) in staat zijn om volledig voor hun dieren te zorgen, worden gekoppeld aan deze vrijwillige dierenbuddy’s en krijgen hulp aan huis.

Je beste maatje wil je niet kwijt
Voor veel ouderen of chronisch zieken zijn huisdieren belangrijk. Dierenbuddy’s bieden hulp aan mensen van alle leeftijden die kampen met lichamelijke of geestelijke klachten of een chronische ziekte. Sommige huisdiereigenaren kunnen door problemen een huisdier niet meer goed verzorgen, terwijl dit dier voor hen juist zo belangrijk is. Dankzij Dierenbuddy kunnen mens en dier zolang mogelijk van elkaars gezelschap genieten, ook in een zorginstelling, wanneer die huisdierbezit toestaat. 

“Met het project kunnen we eenzaamheid én dierenleed voorkomen. Huisdieren brengen mensen vreugde, zeker de mensen die eenzaam zijn. Tegelijkertijd willen we niet dat dieren in een asiel terecht komen. Het is daarom een mooie oplossing voor mens en dier. Het is goed dat we hier in Nijmegen mee aan de slag zijn gegaan.” – wethouder dierenwelzijn, Jean-Paul Broeren 

Wat doet een dierenbuddy?
De vrijwilligers van Dierenbuddy ondersteunen op het thuisadres bij de verzorging van het huisdier. Voorbeelden van geboden hulp zijn het maken van een lange wandeling met de hond, het verschonen van de kattenbak of vogelkooi, vachtverzorging van konijnen en het ondersteunen bij een bezoek aan de dierenarts.

Heeft u hulp nodig van een Dierenbuddy, kent u iemand met een hulpvraag of wilt u zelf vrijwilliger worden? Meld u dan aan: www.dierenbescherming.nl/dierenbuddy


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024