Luiercontainer vanaf 1 februari 2024 alléén nog openen met afvalpas

Van onze redactie
8 januari 2024

Vraag nu alvast digitaal toegang

Sinds 1 maart vorig jaar kunnen bewoners van Nijmegen, gratis luiers en incontinentiemateriaal scheiden. Volle luierzakken brengen bewoners naar een luiercontainer in de buurt. Vanaf 1 februari 2024 kunnen bewoners de luiercontainer alléén nog openen met hun afvalpas. Dit is dezelfde pas als die bewoners gebruiken bij een bezoek aan de milieustraat. Voor het openen van de luiercontainer met afvalpas, vragen bewoners eerst digitaal toegang via www.dar.nl/luiers. Dit is nu al mogelijk.

Zakken voor luiers en incontinentiemateriaal
Voor het scheiden van luiers en incontinentiemateriaal gebruiken inwoners luierzakken. Deze gratis zakken kunnen zij op verschillende locaties halen. Bijvoorbeeld bij huisartspraktijken en apotheken. In de luierzakken mogen gebruikte luiers van baby’s en kinderen en gebruikt incontinentiemateriaal. Twijfel of iets wel of niet in de luierzak mag? Dit is te vinden op www.dar.nl/luiers of in de afvalwegwijzer in de Dar-app.

Luiercontainer openen met afvalpas
Volle luierzakken brengen inwoners naar een luiercontainer. Deze staan op verschillende plekken in de gemeente Nijmegen. Hier komend eind januari 2024 nog extra luiercontainers bij. Inwoners bepalen zelf wanneer ze een volle luierzak naar de luiercontainer brengen. De luiercontainer openen bewoners vanaf 1 februari 2024 gratis en alléén nog met afvalpas. Bewoners gebruiken deze afvalpas ook als zij een bezoek brengen aan de milieustraat. Of voor het openen van de ondergrondse restafvalcontainer. Dit is dezelfde pas.

Vraag alvast digitaal toegang
Bewoners hebben toegang nodig om de luiercontainer te openen. Vraag digitaal toegang via www.dar.nl/luiers. Afvalpas verloren, kapot of gestolen? Vraag er een aan via www.dar.nl/afvalpas

Meer weten over het scheiden van luiers en incontinentiemateriaal?
Weten waar de luiercontainers staan of waar de luierzakken verkrijgbaar zijn? Dit en meer vinden bewoners op www.dar.nl/luiers


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen