Lux houdt Watercafé over klimaatadaptatie

Van onze redactie
7 januari 2024

Watercafé Lux, Mariënburg 38 – 39, toegang gratis, wél aanmelden.

Nijmegen krijgt te maken met hitte, droogte en hoosbuien. Weerextremen door klimaatverandering vragen om aanpassing van onze leefomgeving. Wat moet de stad doen om klimaatadaptief te worden? Wat kan jij doen? Hierover gaat men in gesprek.

Onder leiding van klimaatburgemeester Volkert Vintges gaan twee sprekers in op de vraag hoe waterbeheer kan bijdragen aan een klimaatbestendige leefomgeving. Sander Meijerink (hoogleraar watergovernance) licht toe welke aanpassingen er mogelijk zijn voor de stad. Ingrid Kerkvliet (operatie Steenbreek) vertelt hoe burgers hun woonomgeving kunnen veranderen en vergroenen. Na deze inhoudelijke inleidingen is er ruimte voor vragen en discussie. Welke initiatieven zijn volgens jou belangrijk voor onze stad, en wat is de rol van de burger daarbij?

19.30 uur inloop (café LUX)
20.00 uur start programma (studio LUX)
21.30 uur einde en napraten (café LUX)
Entree gratis, aanmelden via website van LUX.

Het Watercafé is een initiatief van drie politieke partijen die zich actief inzetten voor het Waterschap Rivierenland: PvdA, PvdD en Water Natuurlijk. Zij organiseren watercafés om bewustwording te vergroten van het belang van waterbeheer voor onze regio.

Foto via LUX.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen