Bedfiets geschonken aan Kalorama

Van onze redactie
8 januari 2024

Stichting Vrienden Kalorama is eind 2012 opgericht en heeft tot doel fondsen te werven en beschikbaar te stellen voor die extra’s waar soms de middelen voor ontbreken. Het gaat om extra’s die het verblijf van de bewoners van Kalorama veraangenamen. Onlangs heeft Stichting Vrienden Kalorama  een prachtige bedfiets geschonken aan de bewoners van Kalorama Veste Brakkenstein in Nijmegen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst is de bedfiets is aangeboden in aanwezigheid van de Stichting Vrienden Kalorama.

Een bedfiets voor bewoners die bedlegerig zijn
Emma Schell woont op afdeling De Frasselt van Kalorama Veste Brakkenstein. “Bewegen en sporten is enorm belangrijk voor een mens. Goed voor je lijf, je conditie en voor je geest”, vertelt Emma Schell. “Dit wordt nog belangrijker wanneer je wat gaat mankeren door bijvoorbeeld ouderdom, ongeluk of ziekte. Zo woon ik door een spierziekte al 30 jaar in een verpleeghuis. Toen ik bij Kalorama kwam, was mijn conditie niet al te best. In de oefenruimte van de fysiotherapie ben ik aan mijn conditie gaan werken. Hier staan kolommen met fietspedalen waar je vanuit je rolstoel op kunt fietsen. Zo heb ik, beginnend met 5 minuten fietsen, op kunnen bouwen tot een half uur fietsen. Dit deed ik wel twee keer per week. Even lekker bewegen, je gedachten verzetten, een gezellig praatje maken met de fysiotherapeute, vrijwilliger of mede sportende bewoners terwijl ik fiets. Heerlijk was dat."

"Helaas ben ik steeds vaker te moe om in mijn rolstoel te gaan. Dat betekent dat ik hooguit nog maar één keer per week of helemaal niet meer kan fietsen. 
Nu zou ik het natuurlijk erg vinden wanneer ik voor langere tijd of misschien in de toekomst niet meer in mijn rolstoel zou kunnen en daardoor dan ook niet kan fietsen. Met dat in mijn gedachte ontstond de vraag: zou een bedfiets niet fijn zijn? Niet alleen voor mij maar ook voor andere bewoners die langdurig bedlegerig zijn. En zo begon de zoektocht naar een geschikte bedfiets. Die hebben we samen met de fysiotherapeute gevonden. Zo’n bedfiets is erg duur en daar is eigenlijk geen geld voor. Door een gulle gift van het Vaillantfonds en door een tegemoetkoming van LevareCura, de leverancier van de bedfiets, heeft Stichting Vrienden Kalorama de bedfiets kunnen financieren. Op 7 december was de officiële ingebruikname van de bedfiets al waar ik, samen met twee dames van de fysiotherapie, na een mooi  woordje van de heer Mostart, voorzitter van Stichting Vrienden Kalorama, een demonstatie op heb mogen geven. Ik kan alleen maar zeggen: heel hartelijk dank voor dit geweldige cadeau”, besluit Emma Schell.

Contact Stichting Vrienden Kalorama
Stichting Vrienden Kalorama nodigt u graag uit om Vriend te worden. Dit kan door een financiële bijdrage te leveren die ten goede komt aan de voorzieningen die het verblijf van de bewoners van Kalorama veraangenamen. Stichting Vrienden Kalorama is te bereiken via e-mail vriendenkalorama@gmail.com of kijk op deze website bij Stichting Vrienden Kalorama

Emma Schel demonstreert de bedfiets samen met fysiotherapeut Anja Stikkelman.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen