Schrijver Fokke Obbema bij Dekker vd Vegt

Van onze redactie
9 januari 2024

Op 13 januari 2024 is Fokke Obbema te gast bij Boekhandel Dekker van de Vegt waar hij geïnterviewd zal worden over zijn nieuwste boek Stervelingen.

Wat is de essentie van het leven, in het licht van onze sterfelijkheid? Om die vraag te beantwoorden voerde Fokke Obbema ruim veertig gesprekken met personen die geconfronteerd werden of worden met de dood, of die beroepsmatig veel met de dood te maken hebben. Dit resulteerde in het boek 'Stervelingen'. Over dit boek wordt Fokke Obbema op zaterdag 13 januari geïnterviewd door Noëlle Aarts, hoogleraar aan de Radboud Universiteit. Het interview aan de Marikenstraat begint om 16.00 uur, graag aanmelden via 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl.

Na zijn bestsellers 'De zin van het leven' en 'Een zinvol leven' is Fokke Obbema nu terug met een rijk boek vol levenswijsheid dat het leven beschouwt door over de dood te spreken. Hij sprak met met personen die geconfronteerd werden of worden met de dood, of die beroepsmatig veel met de dood te maken hebben – een patholoog-anatoom en tevens filosoof, een terminaal zieke twintiger, een bijna honderdjarige milieuactiviste, een advocaat met een bijna-doodervaring, een hospicemedewerker, een psychologe die de wacht is aangezegd, kortom: stervelingen. De gesprekken gaan over wat het betekent om mens te zijn: over lijden en leven, over vechten en veerkracht, over angst en aanvaarding, over opgedane inzichten en levenswijsheden.

 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen