Dichters vieren tienjarig bestaan van hun Nijmeegse uitgeverij Proces-Verbaal

Van onze redactie
7 januari 2024

Uitgeverij Proces-Verbaal bestaat tien jaar. Wat in 2014 begon met een droom is nu niet meer weg te denken uit de literaire wereld. Proces-Verbaal is de thuishaven waar de avant-garde van de literatuur samenkomt.

'U heeft nog 43 ongelezen gedichten'
Tijdens de Poëzieweek 2024 vieren de dichters van Proces-Verbaal hun tienjarige bestaan in de Paraplufabrieken. De Nijmeegse wethouder van cultuur Noël Vergunst zal op zaterdag 27 januari om 20:30 uur het openingswoord houden. Daarna nemen de oprichters Maurits Verhoef en Jasper Serraris het publiek op sleeptouw langs een tijdlijn met optredens en anekdotes. Het wordt een avond waar de poëzie wordt gevierd in al haar diversiteit. Tot slot presenteert Yanaika Zomer haar debuutbundel ‘U heeft nog 43 ongelezen gedichten’.

Proces-Verbaal is een uitgeverij en productiehuis door en voor dichters. Omdat de dichters alles zelf beheren, heeft er in tien jaar tijd een unieke dynamiek kunnen ontstaan tussen het woord en andere kunstdisciplines. Tien jaar lang stonden dichters van Proces-Verbaal op festivals als Oerol, Lowlands, Hongerige Wolf, Ruigoord en Zwarte Cross. Naast voordrachten en theater raakte Proces-Verbaal bekend bij het grote publiek met hun poëzieproducties. Het bekendst is de Poëzie Centrale, waarbij ouderwetse telefoons op het festivalterrein rinkelen en bezoekers met dichters kunnen bellen voor een gedicht.

Proces-Verbaal is gevestigd in de Paraplufabrieken, gelegen aan de Van Oldenbarneveltstraat 63-A. Op zaterdag 27 januari vindt daar de viering van het tienjarige bestaan plaats. Aanvang 20:00 uur.

Website: www.proces-verbaal.nl
Facebook: www.facebook.nl/procesverbaal
Instagram: @proces_verbaal

De Poëzieweek 2024 is van 25 t/m 31 januari.
Zie ook: www.poezieweek.com/activiteiten/expoezitie-10-jaar-proces-verbaal


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen