Jongeren Regenboog Café Pluryn publiceren eigen magazine ‘Trots’

Van onze redactie
3 januari 2024

Jonge bezoekers van het Regenboog Café van Pluryn, locatie Kemnade Werkenrode, maakten het magazine Trots op wie ik ben! De glossy uitgave is binnenkort op verschillende openbare plekken in Nijmegen en omgeving te vinden.  

Pluryn ondersteunt mensen met complexe zorgvragen bij het maken van eigen keuzes. Het magazine ‘Trots op wie ik ben’ vraagt aandacht voor de LHBTIQ+ doelgroep met een verstandelijke beperking. Jongeren met een beperking komen regelmatig samen in het Regenboog Café van Kemnade Werkenrode in Groesbeek. Om daar met elkaar te praten over de beleving van hun seksualiteit. En ook over de vormgeving van hun seksuele identiteit. De jongeren kwamen zelf op het idee om een glossy magazine te maken. Als titel kozen ze voor ‘Trots op wie ik ben’. Want daar gaat het tenslotte om: een respectvolle houding ten aanzien van gender- en seksuele diversiteit. Je mag zijn wie je bent. En daar trots op zijn.  

Interviews
Dit lees je ook terug in de interviews met de jongeren van het Regenboog Café: Pilar, Loris, Jamie, Jesslyn, Mario, Jennifer en Denise. Zij vertellen over hun ervaringen en de beleving van hun seksualiteit en seksuele identiteit. Daarnaast bevat het magazine andere artikelen, bijvoorbeeld over hoe je uit de kast kan komen. Maar ook filmtips en het recept van een regenboogtaart. Kortom, Trots is een leerzaam blad, dat ook gewoon leuk is om te lezen.  

“Dit magazine is voor en door LHBTIQ+ personen, met en zonder verstandelijke beperking. Mensen die bezig zijn met hun seksuele identiteit,” vertelt Sabrina Cuijten-Egberts, consulent seksuele gezondheid bij Pluryn. “We willen laten weten dat je niet alleen bent.” 

Het magazine ‘Trots op wie ik ben’ kwam tot stand dankzij financiële bijdragen van het Trutfonds, de gemeente Nijmegen en de Mr. F. Couvee-stichting. Het wordt in januari 2024 verspreid via tal van openbare plekken in Nijmegen en omgeving en is te downloaden vanaf de website www.pluryn.nl. Een of meerdere exemplaren bestellen kan ook door een mail te sturen naar communicatie@pluryn.nl, met vermelding van het aantal en de adresgegevens.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen