Politie zoekt getuigen van mishandeling agent tijdens Nieuwjaarsnacht

Van onze redactie
2 januari 2024

In nieuwjaarsnacht is een politieagent zwaargewond geraakt aan zijn gezicht. Hij probeerde een ruzie tussen twee personen te sussen in de In de Betouwstraat en werd door een 23-jarige man mishandeld. De politieagent is vervoerd naar het ziekenhuis en zijn collega's hielden de man aan. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Diverse politieagenten en een beveiliger van een naastgelegen café kwamen snel ter plaatse om de politieagent bij te staan. Er kon al snel een aanhouding verricht worden in diezelfde straat in de binnensta. De verdachte verzette zich flink tegen zijn aanhouding. De verdachte, een 23-jarige man uit Nijmegen, wordt verdacht van zware mishandeling van een politieagent. Hij zit momenteel nog vast.

Agressie en geweld tegen politieambtenaren is onacceptabel

Teamchef Jeroen Schwarte over de situatie van afgelopen nieuwjaarsnacht: “Afgelopen nacht is een nacht om niet snel te vergeten. Een van mijn collega’s is zwaargewond geraakt nadat hij op een melding afging van een ruzie. Politieambtenaren moeten te allen tijde hun werk kunnen uitvoeren en hulp kunnen verlenen aan diegene die dat nodig hebben. Geweld en agressie tegen politieambtenaren tolereren we niet en samen met het Openbaar Ministerie geven we hoge prioriteit aan het opsporen van verdachten bij dit soort incidenten. Het incident heeft een enorme impact gemaakt op de collega, zijn gezin en het Nijmeegse politieteam. Het herstel zal waarschijnlijk maanden duren. We zullen er voor hem en zijn gezin zijn”.

Informatie over het incident

De politie is nog wel op zoek naar diverse getuigen die het incident hebben zien gebeuren. Ondanks dat er een snelle aanhouding verricht kon worden, is de politie nog op zoek naar personen die meer kunnen vertellen over wat er precies is voorgevallen. Ook komt de politie graag in contact met personen die dit incident gefilmd hebben. Daarnaast komt de politie graag in contact met personen die in het bezit zijn van camerabeelden, van camera’s die hangen aan één van de omliggende panden.

Contact opnemen kan door te bellen naar 0900 - 8844 of door het tipformulier van de politie in te vullen. Dat geldt ook voor het uploaden van camerabeelden. Onder vermelding van 2024000354.. Mocht u liever anoniem informatie willen delen, dan kan dat ook via Meld Misdaad Anoniem. Dat is telefonisch 0800-7000 of het anonieme tipformulier.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen