Nieuwe atelierruimte voor beeldhouwers en geïnteresseerden

Van onze redactie
2 januari 2024

Open dagen op zaterdag 13 en zondag 14 januari van 14.00 tot 17.00 uur.

Per 1 januari 2024 komt Stichting Nijmeegs Beeldhouwcentrum Peter Dekkers (NBPD) in het bezit van ateliers aan de Oostkanaaldijk 1, 6534AK in Nijmegen. De voormalige boot van roeivereniging Phocas in het Maas-Waal-Kanaal bij de Hatertse brug, wordt hiervoor heringericht en aangepast, deze biedt 700 m2 atelier- en expositieruimte.

De initiatiefnemers Herman Groen en Paul Saris (beiden beeldhouwers) willen hiermee de ambachtelijke beeldhouwkunst,  het hakken in steen en hout, meer onder de aandacht brengen. Peter Dekkers  (✝2015), hun leermeester, beeldhouwer en docent aan de Lindenberg, was dé vakman in dit ambacht.

Voor professionele kunstenaars komen er t.z.t. op de benedenverdieping 3 ateliers permanent te huur, elk ca. 100m2, toegankelijk via trap en lift. Deze zullen worden gerealiseerd in overleg met de toekomstige huurders.

De werkplaats op de bovenverdieping  (ca. 125 m2) biedt ruimte aan een aantal gevorderde en zelfstandig werkende hakkers in hout en/of steen. Daarnaast is er een slijpruimte met stofafzuiging, ruimte om gereedschap op te bergen,  kluisjes om persoonlijke spullen te bewaren en een sanitaire groep.

De kantine met bar kan fungeren als ontmoetings/vergaderruimte, maar ook om exposities te houden. Het terras (ca. 40 m2) kan ook gebruikt worden om buiten te hakken.

De ruimtes moeten wel nog geïsoleerd en ingericht worden. Voor de uitvoering hiervan worden nog enthousiaste en betrokken vrijwilligers gezocht.

Om een beeld te krijgen van wat er aangeboden wordt, organiseert de Stichting op zaterdag 13 en zondag 14 januari open dagen. Je bent dan welkom op Oostkanaaldijk 1 te Nijmegen tussen 14.00 en 17.00 uur. (Bereikbaar via parkeerplaats Vossendijk 140)

Mocht je beide dagen verhinderd zijn, maar wel geïnteresseerd, neem dan contact op met stichtingnbpd@gmail.com


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen