Een sporthulpmiddel op maat gratis uitproberen? In de regio Nijmegen is Uniek Sporten Uitleen!

Van onze redactie
1 januari 2024

Uniek Sporten Uitleen helpt sporters met een fysieke beperking. Sport en bewegen houd je fit en het geeft plezier. Maar welke sport past het best bij jou? En waar vind je de benodigde sporthulpmiddelen? Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen (18+) met een fysieke beperking binnen de regio Nijmegen sporthulpmiddelen gratis kunnen uitproberen. Doordat er verschillende sporthulpmiddelen beschikbaar zijn vanuit een uitleenpool, kan je meerdere hulpmiddelen proberen. En uiteindelijk sport kiezen die het beste bij je past. 

Werkwijze
De sportrolstoel of ander hulpmiddel leen je dan minimaal een week tot maximaal vier maanden. Binnen die periode kun je een goed beeld krijgen of die sport bij jou past, zegt Monique Kalkman van Uniek Sporten Uitleen. "Ook of het fysiek bij je past. Als je wilt gaan basketballen maar je kunt die bal niet tot de hoogte gooien van de basket, dan kan ik me voorstellen dat het geen leuke sport is om te doen. Het kan dus dat het aan je fysieke gesteldheid ligt dat basketbal geen optie is. Kom je daar na twee maanden achter en je wil bijvoorbeeld gaan rolstoelhockeyen met een andere rolstoel dan is dat geen probleem bij Uniek Sporten Uitleen. Je kan meerdere keren een beroep doen op deze uitleenservice om te kijken wat bij jou past."

De sporter krijgt ook advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan én wordt persoonlijk gepast en afgesteld. Tijdens de uitleenperiode is er technische service en onderhoud beschikbaar. Na de uitleenperiode kan de gebruiker een rapport krijgen met de maten van het gewenste hulpmiddel. Met dit rapport kan men vervolgens naar de gemeente voor het aanvragen van het juiste sporthulpmiddel.

Hulpmiddelen
In de uitleenpool van Uniek Sporten Uitleen zijn zeven hulpmiddelen beschikbaar, een aankoppelbare handbike, vastframe handbike, running frame, allround sportrolstoel en courtrolstoel.

De dienst wordt mede mogelijk gemaakt door Uniek Sporten in samenwerking met Welzorg, NOC*NSF en Fonds Gehandicaptensport.

Heb je vragen over Uniek Sporten Uitleen?
Neem dan gerust contact op. Je kunt naar de website www.unieksporten.nl/uitleen of bellen naar 020-5840751. Ook kun je contact opnemen met de regio coördinator: Erik Groenen (e.groenen@unieksporten.nl) of Rinske Preijde (r.preijde@unieksporten.nl).


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen