Wie brengt Anjo's tas met LUKi naar het Glazen Huis?

Van onze redactie
24 december 2023

Gisteravond zaten Anjo (41) en zijn vrouw Sascha in het Glazen Huis op de Grote Markt. Onderweg zijn zij een tas met daarin een belangrijk voorwerp kwijtgeraakt in de Ridderstraat. Wie heeft deze tas gevonden?

Anjo is 35 jaar als hij tijdens zijn werk voor Defensie bij een schietoefening merkt dat hij het riempje van zijn helm niet meer goed open krijgt. Uit onderzoeken blijkt dat hij ALS heeft. Zes jaar nadat hij deze diagnose kreeg, kan Anjo niet meer staan, lopen en zijn armen bewegen en heeft hij overal hulp bij nodig. Wijnand ging bij hem en zijn gezin op bezoek.

Animatiefilm

Toen Anjo de diagnose ALS kreeg, waren hun kinderen twee en zeven jaar oud. Maar hoe leg je jonge kinderen uit wat ALS is? “We horen zoveel verhalen van ouders die het zo moeilijk vinden dat ze het niet bespreken. We zien dat daar zoveel leed van komt, dat die kinderen achterblijven met zoveel vragen.” vertelt Anjo. Om deze reden willen Sascha en hij een beeldend verhaal creëren waarin duidelijk wordt wat de ziekte precies inhoudt. Na een oproep op social media komen ze in contact met filmmakers uit Hollywood. In de animatiefilm, die volgend jaar in première gaat, verbeeldt een robot genaamd LUKi, waarbij de lampjes één voor één uitgaan het aftakelingsproces van ALS-patiënten. Of Anjo de première mee gaat maken is nog niet zeker...

LUKi is kwijt

''Helaas is er door een misverstand een blauwe AH of Hoogvliet shopper van ons kwijt geraakt. Uitgeladen bij de bus, bij de invalide parkeerplaats op de Ridderstraat en vergeten mee te nemen naar het plein. In die shopper zat een doos met 400 ansichtkaarten van LUKi, Anjo's Stoov (elektrische deken) maar het ergste: ook de kleine 3D LUKi. Anjo's eerste en originele ontwerp.... Waar ons hele avontuur mee begon'', vermeldt Sascha op haar Facebookpagina.
 
LUKi zat in een groene, metalen jerrycan. ''We hebben overal gevraagd, inclusief organisatie en de politie, maar helaas heeft niemand die tas gevonden. De kaarten en Stoov kunnen ons gestolen worden. Maar dat juist die kleine LUKi kwijt is geraakt is wel heel pijnlijk.
We zijn vandaag bij de finale en zouden echt heel gelukkig zijn als we onze kleine LUKi terugvinden.'' Wie heeft de tas gevonden, of weet waar LUKi te vinden is? Neem dan snel contact op of ga langs bij het Glazen Huis op de Grote Markt.
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen