Lichtjes op de Militaire begraafplaats Jonkerbos

Van onze redactie
23 december 2023

Op de Militaire begraafplaats Jonkerbos,
Burgemeester Daleslaan 35 in Nijmegen, worden op
zondag 24 december 2023 a.s. om 16.00 uur weer herdenkingslichtjes geplaatst.

Voordat kerstavond begint worden er kaarsjes ontstoken bij de graven van de soldaten. Deze jonge mannen hebben bijna 80 jaar geleden hun leven gegeven waardoor wij nu nog in vrede kerstkunnen vieren met familie en vrienden. Deze bijzondere avond is bedoeld om de herinnering aan hen levend houden. Dit feest van het licht en herinnering kan voor vele nabestaanden niet worden gevierd met hun omgekomen zon en/broers/neven of andere familieleden. Daarom is dit initiatief ontstaan om deze jonge mannen die ons de vrijheid hebben gebracht, te herdenken.

Een warm licht op de begraafplaats Jonkerbos
Het initiatief wordt van harte ondersteund door de Gemeente Nijmegen. Burgemeester Bruls zal aanwezig zijn om de kinderen van verschillende Nijmeegse basisscholen te verwelkomen en hen uit te nodigen om de kaarsjes te gaan plaatsen. Een grote groep vrijwilligers draagt zorg voor het aansteken van de lichtjes en als alle graven voorzien zijn van de kaarsjes en de gehele begraafplaats verlicht, staan we met zijn allen even stil bij dit bijzondere moment.Zelf een lichtje plaatsen?

Heeft uw kind interesse om op deze middag mee te doen met het plaatsen van de lichtjes dan is hij of zij van harte welkom. Het programma start om half vier die dag. Graag ontvangen wij uw aanmelding via mail lichtjesopjonkerbos@gmail.com  Kijk ook eens op onze Facebookpagina: Facebookpagina  
Graag willen wij als organisatie, u uitnodigen om, voordat u zelf aan een gezellige kerstavond metuw familie begint, even stil te staan bij deze helden op de begraafplaats Jonkerbos.
Iedereen is van harte welkom.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen