Wandel mee met de lampionnenoptocht tijdens de Nijmeegse Winterweken

Nijmeegse Winterweken
Van onze redactie
22 december 2023

De zesde editie van de Nijmeegse Winterweken is in volle gang. Een bijzonder onderdeel van het programma is de lichtjesoptocht op woensdagavond 27 december 2023: een wandeling langs een aantal grootse lichtsculpturen voor iedereen die een lichtje wil branden voor een ander. 

Dit jaar is de lampionnenoptocht samen met het Amalia kinderfonds opgezet. Het Amalia kinderfonds is de steunstichting van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis, waar jaarlijks ongeveer 25.000 kinderen tussen de 0 en 18 jaar worden behandeld. 

Het Amalia kinderfonds zet zich in voor extra voorzieningen, die niet tot de noodzakelijke zorgomgeving behoren, maar die wel heel belangrijk zijn voor alle kleine patiënten. Zoals afleiding en een veilige omgeving, zodat kinderen minder angstig zijn. Maar ook een plek om te spelen, zodat zieke kinderen ook nog gewoon kind kunnen zijn. Elke dag probeert het Amalia kinderfonds een kleine glimlach op het gezicht van zieke kinderen te brengen.

De lichtjesoptocht is voor iedereen, van jong tot oud, die een lichtje wil branden voor een ander of gezellig de prachtige route mee wil wandelen. Uiteraard wandelt de Winterfee gezellig mee.

Praktische informatie 
Lichtjes voor de wandeling kunnen vanaf 16 december gekocht worden in de Stevenskerk. Op de dag zelf, woensdag 27 december, is er vanaf 14:00 een speciale knutseltafel voor kinderen die hun lichtje willen versieren. De opbrengst van de lampionnen gaat volledig naar het Amalia Kinderfonds. 

De wandelroute gaat langs een aantal lichtsculpturen, vanaf de Stevenskerk, richting het Kronenburgerpark en eindigt bij Café Holt op de Ganzenheuvel.

De route is rolstoel- en kinderwagenvriendelijk. Hou wel rekening met het hoogteverschil van de Nijmeegse binnenstad. Van tevoren aanmelden is wenselijk en kan kosteloos. Er zijn twee wandel starttijden: om 17.15 uur en om 18.30 uur. Kom op tijd, graag een kwartiertje van tevoren. De route is 1,8 km lang en duurt ongeveer 40 minuten. 

Beleef nog veel meer tijdens de Nijmeegse Winterweken
Loop mee met de betoverende lichtsculpturenroute, doe mee aan de Romeinse quiz, geniet van mooi straattheater, neem een kijkje bij het kinderprogramma in de Stevenskerk, of begin het nieuw jaar goed met een nieuwjaarsduik in een Romeins badhuis op de Grote markt. Check het hele programma van de Nijmeegse Winterweken 2023-2024 hier: intonijmegen.com/agenda/jaarlijkse-evenementen/winterwekennijmegen 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen